Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912).

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου (ειδικά για την Θεσσαλονίκη, από τις 25 Οκτωβρίου) έως τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου 2022.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΚΜ:

Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ώρα 11.30: Επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ώρα 18.30: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ): Επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και του Έπους του ’40 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμήτορα του .Π.Θ. Χαρά- Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το Έπος του 1940». Μουσικό μέρος από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. και το Χορωδιακό Εργαστήρι Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.

(Ιδιαίτερες προσκλήσεις από το Α.Π.Θ.).

Ώρα 20.30: Εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Στην επίσημη δοξολογία για τον διπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του πολιούχου της, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 11.30 το πρωί θα παραστεί και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.