Θεσσαλονίκη: Ο Άη Βασίλης στο “Βέλος”

Μια διαφορετική επίσκεψη στο ιστορικό «Α/Τ ΒΕΛΟΣ» θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά τις τελευταίες ημέρες του 2019. Συγκεκριμένα, στις 29/12 και στις 31/12, από 10:00 έως και 16:00, στο πλοίο θα βρίσκεται «ο …ίδιος ο Άη Βασίλης μαζί με πλήρωμα του πλοίου», όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, κυβερνήτης του φημισμένου αντιτορπιλικού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαραλαμπόπουλος, όλα τα παιδιά με τους γονείς τους είναι προσκεκλημένα για να ανέβουν στο πλοίο και να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, που θα περιμένει για να τους δώσει γλυκίσματα και να γιορτάσει μαζί τους.

Την ίδια ώρα, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του κόσμου για μια επίσκεψη στο ιστορικό πλοίο. «Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ήρθαν 1200 επισκέπτες μέσα σε λίγες ώρες πάνω στο πλοίο κι έτσι ο αριθμός τον επισκεπτών φτάνει τις 86.000», σημείωσε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πολύπειρο κυβερνήτη, «στις 6 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της τελετουργίας της ημέρας των Θεοφανίων και του αγιασμού των υδάτων, θα γίνει κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά μίμηση από την πρύμνη του “Α/Τ ΒΕΛΟΣ”». Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όσοι βρεθούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να επισκεφθούν το πλοίο, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων.

Το «Α/Τ ΒΕΛΟΣ», σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, θα είναι κλειστό για το κοινό μόνο στις 25 Δεκεμβρίου και την πρώτη ημέρα του 2020.