Θερμά λόγια του Κ. Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική της Κύπρου (video)

[ad_1]

Την πολιτική της Κύπρου στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εξήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ της Λευκωσίας, τόνισε ότι είναι στις προθέσεις του να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με μια θερμή χειραψία στην είσοδο του Μεγάρου «Γλαύκος Κληρίδης» που έχει την έδρα του ο Δημοκρατικός Συναγερμός υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Οι δύο άνδρες είχαν εφόλης της ύλης συζήτηση με τον Νεοφύτου να σημειώνει πως καλωσoρίζει τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε με θερμά λόγια για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η Κύπρος, μέσω της οποίας βγήκε από το μνημόνιο: «Είμαι εδώ για να χαιρετίσω την οικονομική πολιτική της Κύπρου που πέτυχε να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά με τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Δημοσιονομική εξυγίανση δεν μπορεί να γίνεται στις πλάτες της μεσαίας τάξης. Το πετύχατε εσείς εδώ στην Κύπρο».
Με αφορμή την επίσκεψή του στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου συνάντησε φοιτητές στο κέντρο καινοτομίας της Microsoft ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υποστήριξε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο χαρακτήρισε τερατούργημα.
Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα αυτά χρόνια μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότωφ και τώρα ο κ.Τσίπρας έρχεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο σκούπα που διαλύει ό,τι είχε μείνει όρθιο. Ισοπεδώνει το κάθε τί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία να δεσμεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα. Τον καλώ από την Κύπρο να αποσύρει το τερατούργημα που πάει να περάσει με διαδικασίες εξπρές την Μεγάλη εβδομάδα».
Από το βήμα του ένατου οικονομικού φόρουμ ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευθεί τα πρωτογενή πλεονάσματα και επέμεινε στην ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων με τις πολιτικές δυνάμεις στα πρότυπα της Κύπρου, αποκλείοντας όμως τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κομματική εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την σημασία των ευρωεκλογών και ζήτησε από όλους να συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα επίσκεψής του στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος του ΔΗΣΥ.
Πηγή: ΕΡΤΡεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]