Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας

[ad_1]

«Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Κυπριακή ΑΟΖ, συνιστούν νέα, κατάφωρη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά καθορίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και το Διεθνές Εθιμικό Δίκαιο και καταδεικνύουν σε όλα τα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας την αρνητική διάθεση της Τουρκίας».
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο 16ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, 30 χρόνια μετά την ίδρυσή της, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου.
Συνεχίζοντας ο κ. Κουίκ είπε ακόμα ότι «θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω και από αυτό το βήμα, ότι Αθήνα και Λευκωσία χρησιμοποιούν όλα τα διατιθέμενα από το Διεθνές Δίκαιο μέσα, για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας έναντι οιουδήποτε ενεργεί κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου» και πρόσθεσε: «Επιπλέον η τουρκική αρνητική διάθεση καταδεικνύεται ταυτόχρονα και από την απάνθρωπη απροθυμία της να συμβάλει ουσιαστικά, στο εξόχως ανθρωπιστικό ζήτημα της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων μας, αναμφίβολα την πιό τραγική και ανθρώπινη πτυχή του Κυπριακού Ζητήματος».
Μετά το τέλος της εναρκτήριας εκδήλωσης οι κκ Κουίκ και Φωτίου είχαν διμερή συνάντηση για τα θέματα των τριμερών συνεργασιών τους με Αίγυπτο, Ισραήλ, Αρμενία και τον σχεδιασμό τους για τις τριμερείς με Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιορδανία.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]