Η Χαμάς απειλεί με «νέα 11η Σεπτεμβρίου» το Ισραήλ – «Δίνουμε μάχες σώμα με σώμα στη Γάζα», λέει ο IDF

Αξιωματούχος της Χαμάς απείλησε το Ισραήλ με νέες επιθέσεις αντίστοιχες εκείνης της 7ης Οκτωβρίου που χαρακτηρίστηκε ως «νέα 11η Σεπτεμβρίου», τονίζοντας ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα.

Σύμφωνα με την New York Post, ο Ghazi Hamad που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου λήψης αποφάσεων της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, δήλωσε ότι θα επαναληφθεί η επιχείρηση «Πλημμύρα της Αλ Άκσα», κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περίπου 240 κρατούνται ως όμηροι.Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF) Τζόναθαν Κόνρικους μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή πολεμάμε τη Χαμάς μέσα στη Γάζα. Χτυπάμε τις στρατιωτικές τους θέσεις. Έχουμε στρατεύματα μέσα στη Γάζα που τους πολεμούν. Μάχη σώμα με σώμα, σε κτίρια και σε σήραγγες και στο έδαφος. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τη Χαμάς από αέρος. Συνεχίζουμε να κυνηγάμε τους διοικητές τους και να αναζητούμε και να χτυπάμε στόχους της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας».

«Ο στόχος του πολέμου μας είναι να διαλύσουμε πλήρως τη Χαμάς, ώστε να μην μείνει τίποτα που να μπορεί να αποτελέσει ξανά απειλή για τους Ισραηλινούς αμάχους, όπως συνέβη στις 7 Οκτωβρίου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για το μέλλον, για εμάς αλλά και για τη Λωρίδα της Γάζας. Το επόμενο στάδιο ή αυτό το στάδιο των επιχειρήσεων θα είναι μακρύ. Θα πάρει χρόνο. Πρόκειται για μάχη σε αστικό έδαφος, την οποία όλοι οι στρατιώτες περιμένουν να είναι δύσκολη και μπορεί να προκαλέσει πολλές απώλειες. Φιλοδοξία μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά, στοχευμένα και με ασφάλεια. Ας ελπίσουμε ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Χαμάς και να επιστρέψουμε την ασφάλεια στο νότιο Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η Χαμάς έχει τον έλεγχο της Γάζας από το 2007. Και αυτό που κάνει συγκεκριμένα τα τελευταία 5 με 7 χρόνια είναι να χτίσει μια πλήρη πόλη κάτω από μια πόλη, μια πόλη κάτω από τη Γάζα, ένα σύστημα με σήραγγες ποιυ επικοινωνούν μεταξύ τους. Και από εδώ επιχειρεί η Χαμάς. Εδώ ζουν, και εδώ θα προτιμούσαν να πολεμήσουν. Είναι ένα πολύ περίπλοκο περιβάλλον για εμάς, από τακτικής άποψης, και δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε υπό τις συνθήκες του εχθρού. Έχουμε λύσεις τακτικής και όπως η Χαμάς θα προσπαθήσει να μας αιφνιδιάσει στο πεδίο της μάχης, έτσι και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους αιφνιδιάσουμε και τελικά, να βγούμε νικητές».

«Ένα πράγμα που θέλω να πω είναι ότι όλες οι τακτικές της Χαμάς βασίζονται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον άτυχο παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες τους. Όλες οι σήραγγες είναι κάτω από τους πολίτες. Πυροβολούν ανάμεσα σε κτίρια. Χρησιμοποιούν σχολεία, νοσοκομεία, τζαμιά και ιατρεία και εκκλησίες για τον αγώνα τους, κάτι που είναι πολύ ατυχές. Και είναι έγκλημα πολέμου αυτό που κάνουν», σημείωσε στη συνέχεια.