Η συνέντευξη του Λούλα Ντα Σίλβα από το κελί του

18

[ad_1]

«Η Βραζιλία διοικείται από μια ομάδα τρελών», λέει ο φυλακισμένος πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ιγνάθιο Λούλα Ντα Σίλβα, σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais δηλώνοντας αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητά του.
«Φαίνεται δυνατός. Αποφασισμένος να αλλάξει το πεπρωμένο του. Η ιδέα ότι η φυλακή, με το χρόνο, θα αποδυνάμωνε τον Λούλα ντα Σίλβα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», γράφει η ισπανική εφημερίδα. «Μπορούν να συνεχίσουν να με έχουν για φυλακή για 100 χρόνια, αλλά δεν θα ανταλλάξω την αξιοπρέπειά μου για την ελευθερία μου», προειδοποιεί ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας που φυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2018, με ποινή κάθειρξης 8 ετών και 10 μηνών, κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά σχετικά με την αγορά  τριώροφου σπιτιού στο Σάο Πάολο.
«Ο δικαστής που με καταδίκασε, είναι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης»
Η άδεια να δώσει αυτή τη συνέντευξη μέσα από τη φυλακή χάρη στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαρακτηρίζεται ως νίκη. Επιπλέον, η δικαιοσύνη επανεξέτασε στις 23 Απριλίου την ποινή του 74χρονου, που μειώθηκε από 12 έτη και 1 μήνα σε 8 έτη και 10 μήνες, γεγονός που ανοίγει τη δυνατότητα στη μετατροπή της σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Σεπτέμβριο.
«Ο δικαστής που με καταδίκασε, είναι τώρα υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μπολσονάρο και αυτό αποκαλύπτει εκείνους που με καταδίκασαν. Πάρα όλα αυτά δεν νιώθω μίσος, γιατί στην εποχή μας όταν νιώθεις το μίσος, πεθαίνεις νωρίτερα. Αλλά ανησυχώ πολύ περισσότερο για το τι συμβαίνει με τον λαό της Βραζιλίας. Οι σημερινοί κυβερνώντες θέλουν να καταστρέψουν την εθνική κυριαρχία, να καταστρέψουν τις θέσεις εργασίας, να καταργήσουν τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση σε βάρος των συνταξιούχων», » λέει στην El Pais.

Se le ve fuerte. Decidido a cambiar su destino. La cárcel no ha debilitado a Luiz Inácio Lula da Silva. El expresidente de Brasil se sienta con EL PAÍS durante dos horas en prisión, decidido a desenmascarar a los que montaron “la farsa” para encarcelarlo https://t.co/UjNPmkbxqZ pic.twitter.com/6sSCDLMlGS
— EL PAÍS (@el_pais) April 27, 2019

Ο Λούλα παρακολουθεί τις ειδήσεις μέσω της τηλεόρασης που έχει στο κελί των 15 τετραγωνικών μέτρων. Δέχεται επισκέψεις κάθε εβδομάδα.
Οι φίλοι του έχουν συγκροτήσει μια ομάδα στήριξής του. Είναι οι «Lullists» που τρεις φορές την ημέρα, κάθε μέρα, μαζεύονται έξω από το κτίριο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας όπου κρατείται ο Λούλα φωνάζοντας: «Γεια σου Πρόεδρε », «καλό απόγευμα», «καληνύχτα».
«Μας νίκησαν τα fake news»
Ο Λούλα προσπάθησε να θέσει υποψηφιότητα μέσα από τη φυλακή στις τελευταίες Προεδρικές εκλογές, αλλά προσέκρουσε σε ένα δικαστικό τοίχο.
«Οι νομικοί ήταν σίγουροι ότι η υποψηφιότητά μου δεν μπορούσε να αποτραπεί, ότι, ακόμη και αν είχα καταδικαστεί, θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος. Ήμουν σίγουρος ότι θα νικούσα μέσα από τη φυλακή. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο ρόλος των fake news στην προεκλογική εκστρατεία, τα ψέματα στο Διαδίκτυο, ήταν ένα τρελό πράγμα. Η χώρα υποτάχθηκε και κυβερνάται τώρα από μια συμμορία τρελών».
Πηγή: El Pais
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]