Η Ρώμη αρνείται να δεχτεί πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 64 μετανάστες

[ad_1]

H Ιταλία ζήτησε από τη Γερμανία να αναλάβει τους 64 μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από ένα πλοίο γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, το οποίο κατευθύνεται προς τις ιταλικές ακτές, εν μέσω θαλασσοταραχής. Στo πλοίο επιβαίνουν 12 γυναίκες, ένα βρέφος 11 μηνών και ένα αγοράκι 6 ετών.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, με επιστολή του προς τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη ανέφερε ότι δεν θα δεχτεί το Alan Kurdi στα ιταλικά χωρικά ύδατα.
Το πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye διέσωσε τους μετανάστες την Τετάρτη, στα ανοιχτά της Λιβύης.
«Κατευθυνόμαστε στη Λαμπεντούζα για να αποφύγουμε την κακοκαιρία στη Μάλτα», ανέφερε εκπρόσωπος της Sea-Eye. «Βρέχει. Ο άνεμος δυναμώνει. Ο πλοίαρχος αποφάσισε να φύγουν όλοι από το κατάστρωμα», έγραψε στο Twitter εκπρόσωπος της Sea-Eye.

Tag 1: 64 gerettete Menschen und 17 Besatzungsmitglieder warten nun auf eine politische Lösung für die #AlanKurdi. Noch immer werden 50 Menschen vermisst und die Nachrichtenagenturen berichten von Eskalationen des libyschen Bürgerkriegs. Nie war die #EU so abwesend. #saveLives pic.twitter.com/JNFfyGm0zW
— sea-eye (@seaeyeorg) April 4, 2019

«Το πλοίο είναι γερμανικής ιδιοκτησίας, με γερμανική σημαία και γερμανικό πλήρωμα» και επομένως «είναι δικό τους πρόβλημα, αυτοί πρέπει να το λύσουν», είπε ο Ιταλός αντιπρόεδρος Ματέο Σαλβίνι στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Παρίσι. «Ζήτησα από τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Από το Παρίσι, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι και άλλοι υπουργοί των χωρών της G7 συμμερίζονται τη σκληρή γραμμή του στο μεταναστευτικό. «Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αμφιβολίες για τον ρόλο των ΜΚΟ στη Μεσόγειο. Αποτελούν πρόβλημα και βοηθούν τη διακίνηση ανθρώπων», τόνισε.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]