Η Οδύσσεια στο Νόησις! Και το ταξίδι ξεκινά!

Η Οδύσσεια στο Νόησις! Και το ταξίδι ξεκινά!
Ο επισκέπτης μπαίνει μέσα στον Δούρειο Ίππο. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και το ταξίδι ξεκινά…
Στην …κοιλιά του ξύλινου αλόγου που έκαψε τα τείχη της Τροίας, βρίσκονται συγκεντρωμένες ενός από τα διασημότερα ταξίδια στον κόσμο: Το ταξίδι του Οδυσσέα.
Βρισκόμαστε στο Νόησις. Στην έκθεση με θέμα το ταξίδι του Οδυσσέα, τη μεγαλύτερη περιπέτεια όλων των εποχών.
Οι θεοί που συνάντησε, η Σκύλλα, η Χάρυβδη, οι Λαιστρυγόνες και η Κίρκη…Οι περιπέτειες στη μέση του πελάγους, σε άγνωστες χώρες όπως αυτή των Λωτοφάγων, σε εξωτικά νησιά όπως αυτό της μάγισσας Κίρκης, ζωντανεύουν ξανά στη θεματική έκθεση –έκπληξη που ετοιμάζει για τη νέα σαιζόν το Νόησις:
«Πρόκειται για μια συνεργασία με τους δημιουργούς του κορυφαίου μυθολογικού πάρκου “ΗΡΑΚΛΗΣ: οι 12 Άθλοι”  και των: “Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας”, “Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά”, “Γιγάντιοι Δεινόσαυροι” (δηλ. τις εταιρίες παραγωγής “Dream Workers” και “Eksagon Exhibitions” ). Στον εκθεσιακό χώρο του NOESIS σε έκταση 1000m2 από τις 22 Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τον Γενάρη του 2020 θα φιλοξενηθεί ένα θεματικό πάρκο για την Οδύσσεια. Αφορά κυρίως σε μαθητές και θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, ομιλίες από καθηγητές του ΑΠΘ, και άλλες δράσεις. Πάντα φυσικά με την δική μας σφραγίδα και με επίκεντρο την Οδύσσεια.
Τη μεγαλύτερη βιωματική εμπειρία με όλες τις περιπέτειες σε φυσικό περιβάλλον και κινούμενα ομοιώματα με ήχο (animatronix), ηθοποιούς, ανιματέρ και ένα εκπληκτικό επιτελείο δημιουργών. Η περιπέτεια του Οδυσσέα θα αναβιώσει με εκθέματα που θα έχουν κίνηση, ενώ θα υπάρχει και προβολή ταινίας με χρήση VR γυαλιών. Το σκεπτικό μας είναι να αποτελεί μια διαδραστική έκθεση. Τα παιδιά θα συμμετέχουν με τη λογική του πιάνω, παίζω, μαθαίνω ζωγραφίζω ή κάνω χρήση tablet ή VR γυαλιών για να πάρω μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει την έκθεση», λέει ο Διευθυντής του Νόησις Θανάσης Κοντονικολάου.
Η έκθεση θα χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο κυρίως μουσείο και την αίθουσα ταξιδιού. Στη δεύτερη αίθουσα θα υπάρχουν ειδικά animatronix προσαρμοσμένα στις περιπέτειες του Οδυσσέα. Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης αποτελεί έκπληξη, ενώ τα κείμενα της ξενάγησης θα επιμεληθεί ο Γιάννης Σερβετάς.