Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πατριωτική παράταξη…

45

Του Νίκου Καραγιαννακίδη
 
Να το ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός είναι αυτός που αναγνώρισε Μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Είπε ναι, εκεί όπου οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν νέτα σκέτα όχι. Η δε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κρατά πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή πήρε εθνική θέση. Στάθηκε απέναντι σε ένα ακόμη λάθος του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο πάλι προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που διαφώνησε με ισχυρούς Ευρωπαίους κι έγινε δυσάρεστος γιατί έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Κι εγώ προσωπικά, ως ενεργός πολίτης, ένωσα πολλές φορές τη φωνή μου με τις φωνές των συμπολιτών μας και συμμετείχα σε όλα τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
Όσο και να παραπληροφορεί το απερχόμενο κόμμα εξουσίας, για την πολιτική της ΝΔ στο θέμα των Σκοπίων, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Μητσοτάκη ήταν, είναι και θα είναι πατριωτική. Βασικός στόχος της αυριανής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προβολή της μίας και μόνης πραγματικής Μακεδονίας σε όλον τον κόσμο. Βασικός στόχος θα είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, μιας αλήθειας που ουδέποτε ένοιαξε τον απερχόμενο πρωθυπουργό και τα “λογής λογής” (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ κα) επερχόμενα κυβερνητικά του στελέχη, όπως έδειξαν οι πολιτικές τους μεταλλάξεις.
 
Η ΝΔ είναι έτοιμη να προωθήσει δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις στη Μακεδονία. Είναι έτοιμη να ενημερώσει για την ιστορία της μίας και μοναδικής Μακεδονίας! Πρόσφατα το κόμμα μας οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές όπου και εκεί η Μακεδονία είχε εξέχουσα θέση. Η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία οδό θα δρομολογηθεί άμεσα στις… 8 Ιουλίου με κυβέρνηση ΝΔ. Θα συνδέσουμε, πολιτιστικά, εμπορικά, διπλωματικά και γεωγραφικά τον ιστορικό αυτό τόπο του Μ. Αλεξάνδρου με όσες χώρες δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να μάθουν. Θα προχωρήσουμε χωρίς φανφάρες και “παραμύθια της Χαλιμάς” σε υλοποίηση του σχεδίου προώθησης της Μακεδονίας, βήμα βήμα. Με σχέδιο και χρονοδιαγράμματα. Με συνέργειες τοπικών και κεντρικών δυνάμεων, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 

Είναι προσωπική μου πεποίθηση ότι είναι στο χέρι μας η αλλαγή ρότας. Η Ελλάδα άντεξε στο χρόνο και στις επιθέσεις παντός είδους και περνούσε πάντα στην «αντεπίθεση» με ανέλπιστη επιτυχία. Καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι πολλές φορές «έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της» και πολλές φορές «κέρδισε έδαφος» γιατί “δεν το έβαλε κάτω”. Στο χέρι μας είναι να το ξανακάνουμε…