Κυριακή, 15 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Διπλό φονικό «κύμα» επιθέσεων από το Ιράν στο Ισραήλ – Νεκροί, αγνοούμενοι και εικόνες καταστροφής
Ελλάδα-Τουρκία: Διπλωματικές συναντήσεις με στόχο τη «Θετική Ατζέντα»
ΝΙΚΗ: Η ομιλία Θανασούλα για την αντίθεση στον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη
Κικίλιας: Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων στη Μέση Ανατολή
Στην ΑΑΔΕ ενσωματώνεται το ΣΔΟΕ-Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η τρίτη μέρα του Συνεδρίου με τις τοποθετήσεις σημαντικών στελεχών
Βουλή: Με 149 ψήφους η αναγκαία πλειοψηφία μετά την έκπτωση των «Σπαρτιατών»
ΥΠΟΙΚ: Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου
Ο χάρτης πληρωμών των e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου
Προσωπικός Αριθμός: Περισσότερα από 96.000 λάθη στα καταχωρημένα στοιχεία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού επισύρει κυρώσεις

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.
Η Ε. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, εκ νέου, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς «η αύξηση των μισθών είναι κρίσιμη μεταβλητή, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, όπου η παραγωγικότητα επηρεάζεται από τη ζήτηση».
Αναφέρει επίσης ότι η ρύθμιση οφειλών αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο και θα αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν σωρευτεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η ρύθμιση θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, «κούρεμα» βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων που είχαν οι ασφαλισμένοι τα έτη 2002-2016.
Η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει και άλλη ευνοϊκή ρύθμιση το επόμενο διάστημα, απάντησε «τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης και τη ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία».
Η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με γνώμονα «τη στήριξη και την ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, την ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας και του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, την υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων». Κάνει λόγο για «ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ», και αναφερόμενη στον πολιτικό λόγο που εκφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, τον χαρακτήρισε «δραματικά υποβαθμισμένο» και «κυριαρχούμενο από συνωμοσιολογίες, ύβρεις, απειλές και παραπολιτικά σενάρια».
Η Ε. Αχτσιόγλου θεωρεί ζητούμενο την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά με προϋπόθεση τη συμφωνία προσανατολισμού στα ζητήματα της Οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους επί των οποίων «έχουν ξεδιπλωθεί δύο διακριτά και ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια». «Στα διλήμματα αυτά καλούνται να πάρουν θέση τόσο υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις όσο και μεμονωμένα πρόσωπα» πρόσθεσε.
Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει να υποκαταστήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανέναν άλλον, και καταλήγει σημειώνοντας ότι όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «συνεχίζει να κινείται στα χνάρια της ΝΔ, δεν δείχνει καμία διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης των σφαλμάτων και των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικά θέτει (το ΚΙΝΑΛ) σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και το απομακρύνει από τον χώρο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:κυρώσειςΜισθοι
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πέθανε ο φούρναρης της Κω που είχε τιμηθεί από την ΕΕ
Επόμενο άρθρο Κινητοποιήσεις κατοίκων για τη δυσοσμία σε Κορδελιό και Εύοσμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διπλό φονικό «κύμα» επιθέσεων από το Ιράν στο Ισραήλ – Νεκροί, αγνοούμενοι και εικόνες καταστροφής
1 ώρα ago
Ελλάδα-Τουρκία: Διπλωματικές συναντήσεις με στόχο τη «Θετική Ατζέντα»
2 ώρες ago
ΝΙΚΗ: Η ομιλία Θανασούλα για την αντίθεση στον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη
4 ώρες ago
Κικίλιας: Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων στη Μέση Ανατολή
5 ώρες ago
Στην ΑΑΔΕ ενσωματώνεται το ΣΔΟΕ-Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνεται από την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χάρτης πληρωμών των e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση – Έως 15 Ιουλίου η προθεσμία

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγίου Πνεύματος 2025: Ποιοι δουλεύουν και πώς αμείβονται

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?