Η μάχη των εκλογών θα δοθεί, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα

[ad_1]

Δεν είναι το ίδιο οι εθνικές εκλογές του Ιουλίου με τις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, στις κάλπες των εθνικών εκλογών θα υπάρχουν εξαιρετικά δύσκολα διλήμματα όπως π.χ ποιο πρόγραμμα θα εγκρίνει ο λαός και ποιοι θα είναι στη διακυβέρνηση της χώρας, επεσήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Ο κ. Ρήγας διατύπωσε κριτική στις επισημάνσεις του κ. Συτουρνάρα για το ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική και στους βουλευτές της Ν.Δ Γιάννη Βρούτση και Νότη Μηταράκη, οι οποίοι στην ίδια εκδήλωση (12ο ασφαλιστικό συνέδριο), όπως είπε, διατύπωσαν ανάλογες απόψεις με αυτές του κ. Στουρνάρα. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, αυτές οι απόψεις δεν συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική κάλυψη.
Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας άσκησε κριτική στα όσα είπε ο κ. Βρούτσης για «ακύρωση» των 120 δόσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η κοινωνία δεν είναι ζούγκλα και πρέπει να στηριχθούν άνθρωποι και επιχειρηματίες και να πάρουν ανάσες.
Αναφερόμενος δε στη στάση της Ν.Δ που ψήφισε στη Βουλή την ρύθμιση των 120 δόσεων, έκανε λόγο για υποκριτική στάση, σημειώνοντας πως ψηφίζουν υποκριτικά στη Βουλή και μετά λένε άλλα.
Σε ό,τι αφορά το θέμα για ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με την αντιπολίτευση, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει συνέχεια και δεν κλείνει επειδή θα γίνουν εκλογές και πως είναι λάθος αντίληψη να λέμε ότι τα θεσμικά όργανα δεν λειτουργούν γιατί τα θεσμικά όργανα και οι ρόλοι δεν πρέπει να συγχέονται και να μπλοκάρεται η λειτουργία τους, λόγω επικείμενων εκλογικών διαδικασιών.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση σημείωσε πως «η μάχη θα δοθεί, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα».
Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χ. Ακάρ, επεσήμανε ότι ιστορικά και διαχρονικά η Τουρκία έχει μια στάση που δεν συμβιβάζεται με την ευρωπαϊκή της πορεία και τις προσπάθειες για ειρήνη στη περιοχή.  Όπως είπε η ένταση που έχει αναπτύξει με τις πρακτικές και τον λόγο της η Τουρκία δεν δημιουργεί κλίμα για ανάπτυξη και συνεργασία των λαών.
Ωστόσο ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και με την στάση της Κυβέρνησης γιατί παρά τα προβλήματα (οικονομικά) που αντιμετώπιζε η χώρα η Ελλάδα δούλεψε και δουλεύει για να μην οξύνονται και να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Σημείωσε πως η Τουρκία είναι χώρα σύμμαχος (στο ΝΑΤΟ) και γείτονας, ωστόσο υπογράμμισε «να μην διανοηθεί κανείς να επιβουλευθεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας».
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Φωτογραφία: Eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]