“Η λύση για την Ελλάδα είναι νέα κυβέρνηση με φρέσκια εντολή” (video)

23

[ad_1]

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη .
Η κα Σπυράκη επανέλαβε τη θέση του κόμματος για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής  και μεταξύ άλλων τόνισε πως «Στην πολιτική τα πράγματα δεν έχουν μόνο αριθμητική και μάλιστα αριθμητική «κουρελού». Γίναμε θεατές μιας κατάστασης προσβλητικής και λύση για την Ελλάδα είναι μια καινούρια κυβέρνηση, με φρέσκια εντολή»

Για τα κόκκινα δάνεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κατά δίκαιο τρόπο  και να υπάρξει λύση βιώσιμη για τα κόκκινα δάνεια  με ταυτόχρονη επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών  και να μην χτυπηθεί παράλληλα η ευστάθεια των τραπεζών.  Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία τριών ετών σε σχέση με την επίλυση του θέματος .
Στο ερώτημα αν θα χρειαστεί ξανά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση κινδυνολογίας, για να προσθέσει ότι είναι «απαραίτητο να αντιμετωπιστούν τα μη βιώσιμα δάνεια τώρα. Το πρόβλημα αφέθηκε να διογκωθεί και δεν ελήφθη υπόψη η πρόταση της ΝΔ». Υπενθύμισε  μάλιστα την πρόταση της ΝΔ  από το 2016 για ρύθμιση  χρεών προς τις τράπεζες , προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διερωτήθηκε «αν η κυβέρνηση προσέφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στους Έλληνες», για να τονίσει: «Η απάντηση είναι ότι οι δείκτες πήγαν προς τα κάτω. Σημασία δεν έχει να κάνεις μια ενδεικτική έξοδο στις αγορές. Δείτε το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Πορτογαλία» και σχολίασε τα υψηλά επιτόκια δανεισμού με τα οποία εξέρχεται η χώρα μας στις αγορές .
Η κα Σπυράκη  αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της κυβέρνησης  για  κινδυνολογία και για  προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεχώς διαψεύδονται.
Σημασία έχει  πραγματική ζωή τόνισε  η κα Σπυράκη και υπογράμμισε  πως επίτευγμα είναι  η Ελλάδα να μπορούσε  να κερδίσει την εμπιστοσύνη εταίρων και επενδυτών.
Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης σημείωσε ότι είναι βασικά τα άρθρα 16 και 24, υπογραμμίζοντας ότι «η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει για το περιεχόμενο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν».
Η Κα Σπυράκη έκανε αναφορά και στη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό την εποπτεία μια σοβαρής αρχή.
Αναφερόμενη στις σχέσεις των δύο πρώην  κομματικών εταίρων στην κυβέρνηση  επέμεινε στα περί στημένου διαζυγίου  και χαρακτήρισε τον διάλογο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου  με στοίχους στην βουλή άριστα προετοιμασμένο. Ενώ για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Κ. Μπόγδανου δήλωσε ότι το θέμα δεν υπάρχει για τη ΝΔ  και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ υπό τον  Κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες. «Δεν μας ταιριάζει ούτε ο ακραίος λόγος, ούτε εκείνος που δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος η κα  Σπυράκη αναφέρθηκε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και για την έξαρση της Γρίπης  όπου  έκανε λόγο για εγκληματικό και όχι για ελλειμματικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]