Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας διαψεύδει ότι υπάρχει πρόταση για «ανταλλαγή αγαλμάτων» μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

[ad_1]

Ανταπόκριση Νίκος Φραγκόπουλος – Σκόπια
Πηγές από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας διέψευσαν σήμερα ότι υπάρχει πρόταση ή πρωτοβουλία για «ανταλλαγή αγαλμάτων» μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη με σκοπό την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που θα συνεισφέρει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Βάσει της Συμφωνίας, την επόμενη περίοδο όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική ιστορία θα αποκτήσουν την ανάλογη ένδειξη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη πρωτοβουλία στην Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσαν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “MIA” κυβερνητικές πηγές στα Σκόπια.
Το “MIA” επισημαίνει ότι νωρίτερα ελληνικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ισχυρισμούς πως υπάρχει πρωτοβουλία για μεταφορά του «Δρομέα» του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου από την Αθήνα στα Σκόπια και του «Έφιππου Πολεμιστή» (σ.σ. επίσημη ονομασία του αγάλματος του Μέγα Αλέξανδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων) από τα Σκόπια στην Αθήνα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι τους ισχυρισμούς αυτούς διατύπωσε ο ίδιος ο Κώστας Βαρώτσος, λέγοντας ότι η σχετική ιδέα της «ανταλλαγής» διατυπώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε συνάντηση που είχε μαζί του, κάτι που ωστόσο διέψευσε η Ελληνίδα Υπουργός Πολιτισμού.
Πηγή ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Διαψεύδει η υπ. Πολιτισμού τα περί μεταφοράς του «Δρομέα» στα Σκόπια (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]