Η κυβέρνηση Μαδούρο έκλεισε τα σύνορα με την Κολομβία (video)

21

[ad_1]

Στη Βενεζουέλα έχει στραμμένο το βλέμμα της η διεθνής κοινότητα, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη με αφορμή την ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ, κίνηση που έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν σήμερα στη χώρα τα φορτία βοήθειας που έχουν συγκεντρωθεί κυρίως στην Κολομβία, τονίζοντας πως ο λαός της Βενεζουέλας δεν ζητιανεύει, αλλά αντιστέκεται σε μία δικτατορία.
Αντίθετα, η κυβέρνηση Μαδούρο απορρίπτει τη βοήθεια υποστηρίζοντας πως είναι πρόσχημα για να αρχίσει μία αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, και ήδη έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία, όπως έγινε και στα σύνορα με τη Βραζιλία.
«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά» όλες οι διελεύσεις μεταξύ των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα, γνωστοποίησε μέσω Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες.

The Bolivarian Government informs the population that, due to the serious and illegal threats attempted by the Government of Colombia against Peace and sovereignty of Venezuela, it has taken the decision to temporarily close the Simon Bolivar, Santander and Union bridges!
— Delcy Rodríguez (@DRodriguez_en) February 23, 2019

«Η ομαλότητα στα σύνορα θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο», συμπλήρωσε η Ροδρίγκες.
Η έκβαση της αναμέτρησης ουσιαστικά θα κριθεί από τη στάση του στρατού, ο οποίος χθες σκότωσε 2 ανθρώπους και τραυμάτισε 15 σε διαδηλώσεις στα σύνορα με τη Βραζιλία.

#22Feb / Venezolanos cantan el Himno Nacional en la frontera con Brasil, en honor a los pemones asesinados hoy por los militares de Maduro / Santa Elena de Uairen #GranSabana / Vídeo @MatheusSchuch pic.twitter.com/Ct87K24AXq
— Watcher (@Watcher_Ven) February 22, 2019

Να μην καταφύγει στη χρήση θανατηφόρας βίας εναντίον των διαδηλωτών, ζήτησε από το Καράκας ο ΟΗΕ, ενώ τη χρήση βίας εναντίον άοπλων πολιτών καταδίκασαν και οι ΗΠΑ.Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων στη λατινική χώρα.
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]