Η επόμενη ημέρα των Δημοτικών εκλογών

[ad_1]

Στο Δήμο Αθηναίων στον β΄ γύρο περνάνε ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Στην Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ταχιάος καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ο Κωσταντίνος Ζέρβας και ο Γιώργος Ορφανός. Στον Πειραιά, στον β΄ γύρο περνάνε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Νίκος Βλαχάκος.
Σαφέστατο προβάδισμα νίκης στο β΄γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, έχει στοn δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με το 41,67% που έλαβε χθες, καθώς και με την πολύ μεγάλη διαφορά του από τον δεύτερο στην τελική αναμέτρηση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος έλαβε το 16,96% των ψήφων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών:
· Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες
· Η « Ανοιχτή Πόλη» του κ. Ηλιόπουλου 8 έδρες
· Η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ», που έλαβε το 13,8% των ψήφων, 6 έδρες
· Και η παράταξη « Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη με 10,57 % των ψήφων, 5 έδρες.
· Από μια έδρα θα έχουν ο συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», του Γιώργου Καραμπελιά με 2,2% των ψήφων που έλαβε, η «Αθήνα και πάλι Αθήνα» του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με 2%, η παράταξη «Αθήνα το σπίτι μας» του Βασίλη Καπερνάρου με 1,57%, η « Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Πέτρου Κωνσταντίνου με 1,54% και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ-κεφάλαιο» της Κωνσταντίνας Ρέππα με 1%.
Θεσσαλονίκη: Οι πέντε δήμαρχοι του νομού που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή
Πέντε δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα.
Εδώ ο διαδραστικός χάρτης με τα αποτελέσματα σε όλους τους Δήμους.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]