Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την Αριστοτελία Πελώνη

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση για το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και μονάδες ευπαθών ατόμων. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένταξη στο μέτρο του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στις συγκεκριμένες δομές

Φάση 2
Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η απόφαση για το προσωπικό των νοσοκομείων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), όπως και για το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στις κλινικές.
Εμβολιασμός καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και θα αξιολογηθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών.

Φάση 4
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εμβολιασμό για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών μονάδων, όπως και για αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σωματείων. Θα εξεταστεί επίσης και η περίπτωση εμβολιασμού του προσωπικού ειδικών μονάδων Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ.