Η Ελλάδα στις κάλπες για τις τετραπλές εκλογές

[ad_1]

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19:00.
Οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα όπου θα βρουν δύο κάλπες και δύο χρώματα ψηφοδελτίων, γαλάζιο για τις ευρωεκλογές και λευκό για τις αυτό-διοικητικές. Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριό, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr. Επίσης, στους οικείους δήμους ή καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον αριθμό 213 136 1500 από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.Φέτος για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν οι νέοι ηλικίας 17 ετών.
Η επιλογή των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια γίνεται με σταυρό. Για τις ευρωεκλογές οι σταυροί προτίμησης είναι έως 4, ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές καθώς και για τις κοινοτικές οι σταυροί προτίμησης είναι από 1 έως 4 σταυρούς ανάλογα με τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγονται.
Επί ποδός βρίσκεται η τροχαία στο εθνικό οδικό δίκτυο για την ασφαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών, ενώ οι οδηγοί διέρχονται χωρίς να καταβάλουν διόδια στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και την Αττική Οδό, έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.Τα εισιτήρια των ετεροδημοτών στα ΚΤΕΛ έχουν έκπτωση κατά 25%, μειωμένες κατά 30% είναι και οι τιμές των εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι ψηφοφόροι για τις αυτό-διοικητικές εκλογές ψηφίζουν μόνο στον τόπο εγγραφής τους, ενώ για τις ευρωεκλογές ψηφίζουν εκεί όπου έχουν ζητήσει να εγγραφούν ως ετεροδημότες. Δήμοι, περιφέρειες, ΚΕΠ και γραφεία ταυτοτήτων της αστυνομίας, θα λειτουργήσουν μέχρι το πέρας της ψηφοφορίας, για να εξυπηρετούν τους εκλογείς.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετικές ειδήσεις:
 Αντίστροφη μέτρηση για τις διπλές εκλογές (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]