Η Ελλάδα έχει καταγράψει αξιοσημείωτη ανάπτυξη

36

[ad_1]

Η Ελλάδα έχει καταγράψει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τονίζει ο Άνχελ Γκουρία. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ θέτει ως προτεραιότητα την παραγωγικότητα η οποία περιλαμβάνει επενδύσεις αλλά και δεξιότητες.
«Οι Financial Times αναφέρθηκαν στον Έλληνα στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας ότι εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο μεταρρυθμιστή. Πράγματι αυτή είναι η αντίληψη. Η Ελλάδα έχει σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της και έχει ανταποκριθεί στα ζητούμενα των θεσμών οπότε η χώρα γίνεται αντιληπτή ως κινούμενη στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως προκλήσεις οι οποίες μπορεί να είναι ίδιες σε πολλά κράτη, αφορούν όμως την Ελλάδα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό» τόνισε ο Γενικός γραμματέας ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία στα «ΝΕΑ».
Την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις με βασικό κριτήριο τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Όχι οριζόντια μείωση της φορολογίας, είναι επικίνδυνη γιατί από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία στο μέσο όρο στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
Όσον αφορά το σχεδιασμό της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην μείωση του αφορολογήτου από το 2020, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο θα κατατεθεί στην Κομισιόν το Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνει και την αντιπρόταση της Αθήνας με τη μη μείωση του αφορολογήτου.
«Το Σεπτέμβριο του 2019 θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός με ένα σενάριο βάσης και αντιπροτάσεις, όπως και πέρυσι» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Νέες βολές εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές εφέτος.
Ένας πρώτος απολογισμός αναμένεται να γίνει στις 3 Ιουνίου στη συνεδρίαση του EWG όπου θα παρουσιαστούν οι εκτιμήσεις της Αθήνας αλλά και η έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ραλλού Αλεξοπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]