Παρασκευή, 4 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις
Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 
Κυριάκος Πιερρακάκης: Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ ως Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς
e-ΕΦΚΑ: Διακοπή στη λειτουργία υπηρεσιών από την Παρασκευή 4/7
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: στον «αέρα» οι Μυστικές υπηρεσίες – Ο Μπάιντεν ξεκίνησε «ΕΔΕ» μετά την απόπειρα δολοφονίας Τράμπ

12 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή της μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, είπε νωρίτερα ότι η υπηρεσία θα «συνεργαστεί πλήρως» στην ανεξάρτητη έρευνα την οποία διέταξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και είπε επίσης ότι η υπηρεσία θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο σε «κάθε εποπτική δράση».

Η Τσιτλ, η οποία διορίστηκε από τον Μπάιντεν το 2022, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο σχεδιασμό ασφαλείας της υπηρεσίας για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αυτής της εβδομάδας στο Μιλγουόκι και είπε ότι έχουν ήδη γίνει αλλαγές στο πρωτόκολλο ασφαλείας του Τραμπ από το Σάββατο.

«Η Μυστική Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με την τεράστια ευθύνη της προστασίας των σημερινών και πρώην Προέδρων», είπε η Τσιτλ. «Είναι μια ευθύνη που παίρνω απίστευτα σοβαρά και δεσμεύομαι να εκπληρώσω αυτήν την αποστολή».

Ερωτήματα ήρθαν στην επιφάνια σχετικά με τις αλλαγές του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας μετά τον πυροβολισμό του Σαββάτου, που τραυμάτισε τον πρώην πρόεδρο, σκότωσε έναν παρευρισκόμενο και άφησε δύο ανθρώπους να τραυματιστούν σοβαρά.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς, σκοτώθηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στο σημείο.

Συγκεκριμένα, η τοποθεσία του σκοπευτή ήταν έξω από την περίμετρο ασφαλείας, εγείροντας ερωτήματα τόσο για το μέγεθος της περιμέτρου όσο και για τον έλεγχο και την ασφάλεια του κτιρίου American Glass Research, καθώς και για το πώς ο σκοπευτής μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στην ταράτσα.

Εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών είπε στο CNN ότι οι Μυστικές υπηρεσίες δεν έλεγξαν οι ίδιες το κτίριο από το οποίο ο Κρουκς πυροβόλησε τον Τραμπ, αλλά αντ’ αυτού το άφησαν να το ελέγξει η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι υποτίθεται ότι υπήρχαν αστυνομικοί τοποθετημένοι στην περιοχή, αλλά δεν είναι σαφές πού είχαν τοποθετηθεί.

Η Μυστική Υπηρεσία συνεργάζεται τακτικά με την αστυνομία για να την βοηθήσει στην ασφάλεια των εκδηλώσεων, όπως συνέβη στο Μιλγουόκι. Επιπλέον, η Μυστική Υπηρεσία χρησιμοποίησε δύο τοπικές ομάδες αντισκοπευτών (counter-sniper teams) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Τραμπ, εκτός από δύο ομάδες αντισκοπευτών των Μυστικών Υπηρεσιών.

Ο Μπάιντεν είπε την Κυριακή ότι έδωσε εντολή στην Τσιτλ να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας για το RNC, και πως όρισε μια ανεξάρτητη αρχή να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα της συγκέντρωσης του Σαββάτου «για να αξιολογήσει ακριβώς τι συνέβη». Δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας.

Πηγές της αστυνομίας λένε οτι θα εξετάσουν το κατά πόσον η Μυστικές Υπηρεσίες είχαν αρκετές δυνάμεις για να προστατεύσουν τον Τραμπ λίγες μέρες πριν γίνει επίσημα υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία και εάν ακολουθήθηκαν διαδικασίες για τον έλεγχο ασφαλείας του κτιρίου που χρησιμοποίησε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί απαιτούν απαντήσεις από τις Μυστικές υπηρεσίες για το επίπεδο ασφαλείας και ξεκίνησαν ακροάσεις για το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί «πλήρης έρευνα» για τον πυροβολισμό, με μαρτυρίες από το USSS, το DHS και το FBI, και δύο Ρεπουμπλικάνοι απο την Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας ζήτησαν επίσης έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας, εμφανιζόμενος στο CNN τη Δευτέρα το πρωί, αναγνώρισε ότι το περιστατικό του Σαββάτου ισοδυναμούσε με «αστοχία» ασφαλείας.

Πηγή CNN

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΗΠΑΜπάιντενΤράμπ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Συμπληρώνονται σήμερα 50 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974
Επόμενο άρθρο Τουρκία: Πάει για πάγωμα το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 Viper – το μετέθεσαν για το 2030!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
8 ώρες ago
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
9 ώρες ago
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
10 ώρες ago
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
11 ώρες ago
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

FT: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι για το πάγωμα παραδόσεων όπλων

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν κατάφερε η Βουλή των Αντιπροσώπων να περάσει το «μεγάλο και ωραίο» νομοσχέδιο του Τραμπ

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Πρωινή συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στο Μαξίμου

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Στις 9 Ιουλίου ορκίζεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?