ΗΠΑ: Να μην προχωρήσει η Τουρκία σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ (video)

[ad_1]

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Τουρκία να ακυρώσει την απόφαση της για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου.

Με την ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπαρτμέντ, χαρακτηρίζει τις εν λόγω δραστηριότητες του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή «πολύ προκλητικό» βήμα, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτέιγκους εκφράζει τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Άγκυρας, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με την έναρξη υπεράκτιων γεωτρήσεων σε μια περιοχή την οποία έχει οροθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ως την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτό το βήμα είναι πολύ προκλητικό και εγείρει τον κίνδυνο να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», σημειώνεται η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Φωτο αρχείου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχθούμε παραβάσεις από την Τουρκία (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]