Ε. Αχτσιόγλου: Όλα τα μέτρα της ΔΕΘ έγιναν πράξη και είναι μόνιμα (video)

[ad_1]

Στα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται για την καταπολέμηση τη ανεργίας αναφέρθηκε η Εφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι ήδη η αρνητική εικόνα έχει αντιστραφεί. Η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι όλα τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στη ΔΕΘ έγιναν πράξη και είναι μόνιμου χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάθε πράξη να θεωρείται παροχολογία.

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι μία ρύθμιση τεράστιας κοινωνικής ανακούφισης, από την οποία μπορούν να ωφεληθούν 1.300.000 άνθρωποι και υπογράμμισε ότι δεν έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια και το πιο σημαντικό στοιχείο της είναι ότι έχει κούρεμα βασικής οφειλής, δηλαδή κεφαλαίου, που δεν το είχαν προηγούμενες ρυθμίσεις.
Σχετικά με τις αναδρομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων, η υπουργός ξεκαθάρισε: «Οι περικοπές του 2012 έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτικούς υπεύθυνους. Ήταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκανε αυτές τις αντισυνταγματικές περικοπές. Από κει και πέρα, αφενός μεν η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές του 2012 δεν αφορά το διάστημα, πριν από το 2015 αφετέρου δε η ελληνική κυβέρνηση έχει απαντήσει στο ζήτημα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016. Αναφορικά με το διάστημα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ μέχρι την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, εξετάζουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχουμε. Ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Ωστόσο, έχουμε αποδείξει ότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που διασφαλίζουμε, το χρησιμοποιούμε αμέσως, για να υποστηρίζουμε τους συνταξιούχους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και να απαλύνουμε πληγές των πολιτικών της περιόδου 2010-2014. Αυτό θα πράξουμε και σε σχέση με το ζήτημα των αναδρομικών» υποστήριξε η υπουργός Εργασίας.
Για τη στάση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την υπόθεση Novartis, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η υπόθεση Novartis είναι αντικειμενικά ένα σκάνδαλο το οποίο έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο και στους πολίτες περίπου 25 δισ. ευρώ. «Η υπόθεση αυτή είχε συγκεκριμένους εμπλεκόμενους, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, όπως όφειλε να γίνει. Η επιχειρηματολογία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην αρχή ήταν περί σκευωρίας και μετά άλλαξε και ήταν περί παραγραφής. Αυτό είναι ντροπιαστικό για την ελληνική πολιτική σκηνή» δήλωσε.
Τέλος, για τη σχέση της ΝΔ με τον κ. Μαρινάκη, υπογράμμισε: «Μέχρι τώρα, βλέπαμε τον κ. Μητσοτάκη να χρησιμοποιεί όλη την επιχειρηματολογία Μαρινάκη και τον κ. Μαρινάκη να είναι από πίσω, τώρα βγήκε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης μπροστά. Η ΝΔ υιοθετεί ό,τι εξέφρασε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είναι διωκόμενος για αδικήματα του ποινικού δικαίου. Ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη, χρηματοδοτεί το κόμμα της ΝΔ, κατέχει τα μισά ΜΜΕ της χώρας, που καθημερινά υβρίζουν την κυβέρνηση με fake news και τώρα τάχα η ΝΔ μας ρωτάει για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μαρινάκη; Πρόκειται περί γελοίου πολιτικού αντιπερισπασμού, ο οποίος χρησιμοποιείται, για να αποκρύψει ένα πραγματικό έργο που γίνεται από την κυβέρνηση, που ενδιαφέρει την καθημερινότητα των πολιτών και έχει άμεσες επιπτώσεις στη βελτίωση της ζωής των περισσοτέρων» είπε η υπουργός Εργασίας.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]