‘Εφη Αχτσιόγλου: Από τον Μάρτιο νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα Ταμεία

[ad_1]

«Από τον Μάρτιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία το οποίο θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και θα περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλής», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου στην εκδήλωση για την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου για το 2018.
H  Έφη Αχτσιόγλου, αφού υπογράμμισε στην ουσιαστική συνεργασία που έχει με την διοίκηση της ΕΣΕΕ, τόνισε πως «από τον Μάρτιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία το οποίο θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και θα περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλής, ενώ για τη στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που έπληξε η κρίση, υλοποιούμε και το πρόγραμμα «Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» για 5.000 ανέργους, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου την οικονομική δραστηριότητά τους.
Το πρόγραμμα προβλέπει επιχορήγηση για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12, με ποσό που κυμαίνεται από 12.000 ευρώ έως και 36.000 ευρώ» είπε η κ. Αχτσιόγλου.
Αναφέρθηκε παράλληλα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος μέσα από μια δέσμη μέτρων, επισημαίνοντας «τη μείωση από 1/1/2019 των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος τετραετίας».
Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε τη συμβολή της ΕΣΕΕ στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη στρεβλή φορολογική και ασφαλιστική πολιτική, που ουσιαστικά εκμηδενίζει τους κόπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Στο ίδιο πλαίσιο επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% καθώς και τη μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα από το 15% στο 5%. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25,000 Euro από τις 10,000 Euro, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία και θα διευκολύνει την ίδρυση και λειτουργία μικρών επιχειρήσεων και τη δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας εξήρε τη «μάχη επιβίωσης» του εμπορικού κόσμου τα χρόνια της κρίσης, σημειώνοντας πως «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού εμπορίου είναι οι άνθρωποί του, οι επιχειρηματίες που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας και αναλαμβάνουν το ατομικό τους ρίσκο».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]