Ευ. Αποστολάκης: Η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο (video)

[ad_1]

Στην Ελληνική Δύναμη στο Κόσσοβο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να ευχηθεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εκεί μακριά από τις οικογένειές τους.

«Η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο, ενεργό, μάχεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η «ΕΛΔΥΚΟ» βρίσκεται εκεί από το 1999 στο πλαίσιο της πολυεθνικής δύναμης υπό Νατοϊκή Διοίκηση, η οποία μάλιστα έχει ξεχωρίσει με τις επιτυχίες της όλα αυτά τα χρόνια σε μια πολύ ιδιαίτερη και πολυπολιτισμική περιοχή, με πολλές ιδιαιτερότητες κι εντάσεις.
Η Ελληνική δύναμη του Κοσσόβου έχει διακριθεί για την αποκάλυψη της δεύτερης σε μέγεθος κρυφής αποθήκη οπλισμού. Είχε εντοπιστεί σε δασώδη περιοχή του Κοσσόβου.
Από το 1999 που βρίσκεται εδώ έχει καταστρέψει πάνω από 4.000 όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Απευθυνόμενος προς τα στελέχη, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να μείνουν εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων.
Ευχές αντάλλαξε το προσωπικό με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός του Στρατού Ξηράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.
Στην Ελληνική Δύναμη Κοσσόβου υπάρχουν και παρατηρητές στα βόρεια σύνορα, εδρεύοντας σε άλλη στρατιωτική εγκατάσταση, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο.
Πηγή: ΕΡΤ1Αποστολή: Γιώργος Σιδέρης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]