Ευάγγελος Αποστολάκης: Σταθερή επιδίωξη η μείωση της έντασης στο Αιγαίο

[ad_1]

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία είναι το κλειδί για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Άμυνας. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης χαρακτήρισε «συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα» τη μεγάλη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σε συνεχή επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις
Να συγκροτηθούν και να συναντηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε στην πρώτη του συνέντευξη με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας, στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στη λογική των πολιτικών κατευθύνσεων που δόθηκαν μετά τις συναντήσεις Τσίπρα – Ερντογάν και Αποστολάκη Ακάρ.
Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τόνισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε συνεχή επιφυλακή για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε λόγο στην «Καθημερινή» για προγραμματισμό ενίσχυσης του στόλου με φρεγάτες, εκσυγχρονισμών των αεροσκαφών Μιραζ 2000 και τις αεράμυνας, και ολοκλήρωση των προγραμμάτων για τα F16 και τα P3B ORION.
Τέλος μίλησε για αδελφική σχέση με την Κύπρο και αγωγούς επικοινωνίας με Αίγυπτο, Ιορδανία, Αραβικά Εμιράτα, και στενή αμυντική συνεργασία με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.
Ρεπορτάζ: Δ. ΘωμάςΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]