“Επιχειρηματική χρηματοδότηση” από τις τράπεζες και το ΕΤΕΑΜ (video)

[ad_1]

Πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό αποκτούν χιλιάδες μικροί νέοι επιχειρηματίες μέσω του νέου προγράμματος επιχειρηματική χρηματοδότηση ύψους 1 δις ευρώ.
Το 40% του κεφαλαίου του κάθε δανείου είναι άτοκο και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το υπόλοιπο 60% χορηγείται από την τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο.
Τα δάνεια παρέχονται ως κεφάλαιο κίνησης ή για επενδυτικούς σκοπούς.
Στην πρώτη κατηγορία το ύψος του δανείου ξεκινά από 10.000 ευρώ και φθάνει τις 500.000 ευρω με διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες και περίοδο χάριτος έως 6 μήνες…
Αντίστοιχα παρέχονται δάνεια από 25.000 έως και 1.500.000 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που δεν έχουν υλοποιηθεί. Η διάρκεια αποπληρωμής είναι από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 2 έτη.
Τα δάνεια αυτά αφορούν, νέες και υφιστάμενες, πολύ μικρές, και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χρηματοδοτούνται δαπάνες όπως αγορά πρώτων υλών, μισθολογικό κόστος, αποθέματα, γενικά έξοδα , επενδύσεις που σχετίζονται με την δημιουργία ή την επέκταση μιας επιχείρησης.
Η υποβολή αιτημάτων δανειοδότησης γίνεται ηλεκτρονικά στο https://www.ependyseis.gr/mis
Ήδη η Αlpha Bank ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με 250.000.000 ευρώ, η Εurobank με 170.000.000 ευρώ και η Πειραιώς με αντίστοιχο ποσό.
Ρεπορτάζ: Α. Μανουσέλη
Πηγή: ΕΡΤ1
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]