Επιστολή Σταϊκούρα στην Κομισιόν

Επιστολή προς την Κομισιόν έστειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης αλληλογραφίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην επιστολή του που σύμφωνα με το iefimerida.gr, έστειλε ο κ. Σταϊκούρας πριν από τρεις εβδομάδες στην Κομισιόν- στο πλαίσιο της αλληλογραφίας για την ανά εξάμηνο παράταση της ενισχυμένης εποπτείας- έκανε αναφορά στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία τον τελευταίο μήνα, το αναπτυξιακό πρόταγμα της κυβέρνησης, τη ραγδαία αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο κ. Σταϊκούρας περιέγραψε τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της, και έκανε αναφορά στον στόχο μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με πληροφορίες. Αποδέκτες της επιστολής του υπουργού Οικονομικών ήταν ο Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο, που ήταν έως πρόσφατα επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν.