Επίσκεψη Μενέντεζ στην Αθήνα: Στην συνεργασία ποντάρει ο Μητσοτάκης

Στην Αθήνα πρόκειται να βρεθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος έχει αποδειχθεί σε σταθερό και ισχυρό σύμμαχο των ελληνικών συμφερόντων
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα έχει τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησηςελληνική κυβέρνηση όμως δεν σταματά εκεί. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράκ, στις 12 και 13 Ιουλίου, είναι το πρώτο μετά από καιρό που αποτυπώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μία επίσκεψη που θα έχει έντονο οικονομικό “άρωμα” , μια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνοδεύουν επιχειρηματίες.

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον θα έχει και το σχεδιαζόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο πρωθυπουργός , με βάση τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, θα βρίσκεται στις 23 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν έχει ακόμα πάντως “κλειδώσει”, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να δουν κατά πόσο η πανδημία επηρεάσει τους Αγώνες και εκ των πραγμάτων υποβαθμιστεί η διοργάνωση.