Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Όπως κάθε χρόνο φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι και πολιτικές συλλογικότητες αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας, που συγκλόνισε τη χώρα.

Τεταμένο το κλίμα και ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη

Η φετινή επέτειος έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό κατά ενός 16χρονου Ρομά στη δυτική Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό, οι σημερινές κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι ακόμα πιο μαζικές, εφόσον ήδη από χθες έχει προκληθεί μπαράζ αντιδράσεων από το περιστατικό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται από νωρίς το πρωί σήμερα Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη της Αστυνομίας ανησυχούν περισσότερο για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κλίμα είναι ήδη από χθες Δευτέρα «ηλεκτρισμένο» λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης με την τροχαία να αποκλείει από νωρίς την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες το μεσημέρι και το απόγευμα.