Σάββατο, 19 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»
Πλεύρης: Οι προσωρινοί χώροι κράτησης μεταναστών δεν θα επιβαρύνουν την Κρήτη
Τσιάρας: Πολύ σύντομα θα επιστραφούν όλα τα παράνομα χρήματα
Παπαθανάσης: Υποβλήθηκε το έκτο αίτημα για την εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Πλεύρης στη Βουλή: Θα είμαστε η πιο αυστηρή ευρωπαϊκή χώρα για την παράνομη είσοδο
Κυπριακό: Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συγκαλείται από το ΥΠΕΞ στις 21 Ιουλίου
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Πολιτική Προστασία είναι η όψη του κράτους όταν ο πολίτης το έχει ανάγκη
Κραυγή αγωνίας για τη Χαλκιδική που “βυθίζεται”
Κυρανάκης: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός σιδηρόδρομος «τώρα, όχι αύριο»
Ο Κώστας Καραμανλής απέκτησε τον προσωπικό του ιστότοπο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
FEATUREDΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Χρυσός: Στρατηγικός οδικός χάρτης προς την έναρξη της λειτουργίας του έργου των Σκουριών

4 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η εταιρία παρουσίασε τον οδικό χάρτη με τα οικονομικά και λειτουργικά βήματα προς την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Με βασικό στόχο το μετασχηματισμό των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε μια σύγχρονη, αποτελεσματική και υγιή επιχείρηση παρουσιάστηκε ο Στρατηγικος οδικός χάρτης της Ελληνικός Χρυσός για την προσεχή τριετία (2021-2024). Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ενισχυμένες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και ταυτόχρονα την καλλιέργεια συνθηκών μακροπρόθεσμης ευημερίας και προόδου για την τοπική κοινωνία και τη χώρα.

Σημαντικά ορόσημα για την μετατροπή του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής σε πηγή ευημερίας για όλους

Κεντρικό ορόσημο του οδικού χάρτη αποτελεί η έναρξη των προπαρασκευαστικών κατασκευών στο έργο των Σκουριών, καθώς και στην ολοκλήρωση του εργοστασίου εμπλουτισμού. Ως αποτέλεσμα, γίνεται το πρώτο βήμα -και μάλιστα με ίδια κεφάλαια της Ελληνικός Χρυσός-  με την επανέναρξη των εργασιών που θα επηρεάσουν θετικά την τοπική απασχόληση και την ανάπτυξη ήδη από τις αρχές του 2022.

Ακόμα, πρόσθετοι πόροι και περαιτέρω επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πρακτικές με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, της ψηφιοποίησης και της παραγωγικότητας στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, καθώς και την αύξηση των σημερινών επιπέδων παραγωγής του, από 400ktn/έτος σε 650ktn/έτος.

Επίσης, το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών το οποίο αντιμετωπίζει έλλειψη αποθεμάτων μεταλλεύματος θα εισέλθει πλήρως σε φάση γεωλογικής έρευνας με στόχο την επιβεβαίωση νέων βιώσιμων αποθεμάτων που θα παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής του μεταλλείου. Παράλληλα προβλέπεται ενίσχυση του μεταλλείου της Ολυμπιάδας με μεταφορά της πλειοψηφίας του προσωπικού από τις Μαύρες Πέτρες ώστε να αυξηθεί δυναμικά η ενίσχυση της παραγωγής.

Στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζόμενων τόσο της Ελληνικός Χρυσός, όσο και της περιοχής.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες στην μεταλλευτική οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μεταλλείων, συνεπώς η κατάρτιση των εργαζομένων με γνώμονα την απόκτηση των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων κρίνεται απαραίτητη.

Πρότυπο κέντρο τεχνικής κατάρτισης ανοιχτό και στην τοπική κοινωνία

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνικός Χρυσός θα αναπτύξει ένα πρότυπο κέντρο τεχνικής κατάρτισης και εκπαίδευσης στο Στρατώνι που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την όλη μεταλλευτική διαδικασία. Κατά πρώτο λόγο, θα προσφέρει υψηλή τεχνική κατάρτιση και προγράμματα δεξιοτήτων ηγεσίας και διοίκησης σε εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει γνώσεις που θα ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της, εκπαιδεύοντας το προσωπικό στις νέες ειδικότητες που θα χρειαστούν στο state-of-the-art μεταλλείο των Σκουριών (πλήρως ηλεκτρικό με τεχνολογία τηλεκατευθυνόμενης εξόρυξης).

Επιπρόσθετα, οι εκπαιδεύσεις θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται  με οδηγό τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στον συγκεκριμένο τομέα, πάντοτε με γνώμονα την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και αξιοπιστίας. Ακόμα αξίζει να αναφερθεί ότι θα γίνεται πρακτική εφαρμογή στα ίδια τα μεταλλεία και θα παρέχονται σχετικές πιστοποιήσεις στους εκπαιδευόμενους.

Διαχρονική δέσμευση συνεισφοράς στην τοπική ανάπτυξη

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει πραγματοποιήσει ήδη σειρά σημαντικών επενδύσεων στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, επενδύοντας 24 εκατ. συνολικά για έργα υποδομής, κοινωνικής προστασίας, καθώς και για τη στήριξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Επίσης, στην 4ετία την οποία καλύπτει ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει  νέα σημαντικά έργα υποδομής ύψους 15 εκατ. Ευρώ, για τα οποία ήδη αναμένεται να ξεκινήσει η διαβούλευση με το Δήμο Αριστοτέλη προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο υλοποίησης και να δρομολογηθούν αυτά που θα έχουν τη μεγαλύτερη ωφέλεια για τον τόπο.

Σε αυτό το σημείο  να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο της Νέας Επενδυτικής Συμφωνίας θα υλοποιηθούν έργα ύψους 70 εκατ. στο Δήμο Αριστοτέλη, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται σε ένα μόνο δήμο με πολύ μεγάλα μακροπρόθεσμα οφέλη για την τοπική κοινωνία, ενώ η περιοχή θωρακίζεται  και για μετά το τέλος της μεταλλευτικής περιόδου.

Συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο στήριξης και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής κοινότητας από την Ελληνικός Χρυσός, με γνώμονα μια συμπεριληπτική ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή, τα οφέλη της οποίας θα καρπωθούν οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ένα πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης θα προσφέρει πολύτιμα γνωστικά και επαγγελματικά εφόδια στους κατοίκους της περιοχής, διευρύνοντας τους πνευματικούς ορίζοντες τους με τη δημιουργία νέων προοπτικών επαγγελματικής εξέλιξης και προόδου. Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας είναι πολύ κρίσιμο οι  κάτοικοι της περιοχής να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον, αξιοποιώντας τις δεξιότητες αυτές στον ίδιο τους τον τόπο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ελληνικός χρυσός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στην Θεσσαλονίκη εκτάκτως ο Αλέξης Τσίπρας
Επόμενο άρθρο Μαρία Θεοδωρίδου: Ασφαλή τα εμβόλια για εγκύους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»
3 ώρες ago
Πλεύρης: Οι προσωρινοί χώροι κράτησης μεταναστών δεν θα επιβαρύνουν την Κρήτη
4 ώρες ago
Τσιάρας: Πολύ σύντομα θα επιστραφούν όλα τα παράνομα χρήματα
7 ώρες ago
Παπαθανάσης: Υποβλήθηκε το έκτο αίτημα για την εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
8 ώρες ago
Πλεύρης στη Βουλή: Θα είμαστε η πιο αυστηρή ευρωπαϊκή χώρα για την παράνομη είσοδο
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κραυγή αγωνίας για τη Χαλκιδική που “βυθίζεται”

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: «Σβήνει» η αγορά στο κέντρο – Δεκάδες καταστήματα με κατεβασμένα ρολά σε Εγνατία, Τσιμισκή και Μητροπόλεως

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ένας μισθός για το ταξίδι οικογένειας με δύο παιδιά

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?