Εκδήλωση για τον οικουμενικό ελληνισμό

Σε συγκινησιακό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Οικουμενικό Ελληνισμό στο Πνευματικό κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Ρουμελιωτών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 το απόγευμα, εκδήλωση για τον Οικουμενικό Ελληνισμό, που είχε τίτλο «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.) και το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών. Εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο ιδρυτικός δικηγόρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού κ. Γιώργος Νούλας.
Η εκδήλωση έγινε με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.) των Ελληνικής καταγωγής βουλευτών σε είκοσι οκτώ χώρες στον κόσμο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Το καλωσόρισμα, έγινε από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, κ. Νικόλαο Νούλα, ο οποίος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι αυτή η εκδήλωση συνολικά για τον Ελληνισμό. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της ΝΔ, τ. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ο Λεωνίδας Ραπτάκης, Γερουσιαστής της πολιτείας του Ροντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., ο Δημήτριος Γιάνναρος, ιδρυτικός πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., πρώην βουλευτής και αντιπρόεδρος στο κοινοβούλιο του Κονέκτικατ της Αμερικής, ο Γεώργιος Νούλας, ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. και Διδάκτωρ πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Νίκος Φύλλας, ιδιοκτήτης του «HELLAS FM» του μεγαλύτερου ελληνόφωνου ραδιοφώνου στον κόσμο με έδρα την Νέα Υόρκη. Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από την δημοσιογράφο Άννα Τσίμου.
Οι Έλληνες ομογενείς Βουλευτές στις ομιλίες τους επισήμαναν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στη διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας και τόνισαν ότι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας ανά τον κόσμο. Υποστήριξαν ότι μπορεί να έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες των χωρών που εγκαταστάθηκαν, δεν ξέχασαν όμως και δε ξεχνούν ποτέ τη μητέρα-πατρίδα και πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης τους.
Επίσης, τόνισαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη να αναπτυχτεί ένα πρόγραμμα εθνικής στρατηγικής για τους έλληνες του εξωτερικού και την ενίσχυση της Ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων δεύτερης και τρίτης γενιάς ενώ μίλησαν για την επιχειρηματικότητα και την διάθεση των Ελλήνων του εξωτερικού να επενδύσουν στην Ελλάδα διευκρινίζοντας πως πρέπει οι Έλληνες να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών. «Οι Έλληνες πρέπει να έχουν ομόνοια, ομοψυχία για το καλό της Ελλάδας και του ελληνισμού όπου γης», ήταν το κεντρικό μήνυμα όλων των ομογενών ομιλητών.
Ο Γιώργος Νούλας δικηγόρος-διεθνολόγος και ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., από την πλευρά του τόνισε πως: ” Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία η καινούργια κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί τον Ιούλιο να μη χάσει χρόνο και να σταθεί υπεύθυνα στο πλευρό των αποδήμων Ελλήνων. Να λύσει προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον συγκεκριμένο χώρο και να αξιοποιήσει το κορυφαίο εργαλείο άσκησης της διπλωματίας, για την εξυπηρέτηση των Εθνικών μας θεμάτων”.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κρίς Σπύρου, ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της βουλής των δημοκρατικών του Νιου Χάμσαϊρ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και εξέφρασε το διαχρονικό παράπονο του απόδημου ελληνισμού για το ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές από τον τόπο διαμονής τους καθώς και ο κ. Παναγιώτης Κουφάκης, δικηγόρος-διεθνολόγος ο οποίος έκανε ειδική μνεία στον Λουκά Μιλτιάδη-Μίλερ, τον πρώτο Έλληνα βουλευτή στο αμερικανικό κογκρέσο που καταγόταν από τη Λιβαδειά καθώς και στη διαχρονική διάσταση του φιλελληνισμού.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Νικόλαος Νούλας απένειμε στον Γερουσιαστή κ. Λεωνίδα Ραπτάκη ένα Κυκλαδίτικο εδώλιο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης των υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού.
Ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριο βρίσκονταν: ο πρέσβης επί τιμή και τέως υπουργός Γιώργος Γεωργίου, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας GABRIEL RASVAN TOADER, ο πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου Γιώργος Τριβιζάς, Ο πρόεδρος Ευρασιατικου Συνδέσμου Λαμπράκης Ξενοφών, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Πολυκανδριωτης, το μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ Γιάννης Βερούτης, το μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ευρωπαϊκό όργανο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης Κουτκιάς Νίκος, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Γιώργος Μπουλούκος, ο Πρόεδρος του κόμματος ‘’ΡΙΖΕΣ’’ και πρώην Βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο πρώην εισαγγελέας και Επικεφαλής στο ‘’ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ’’ Ιωάννης Σακκάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Παναγιώτης Μάμαλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Φανή-Χριστίνα Καλογήρου, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Γιάννης Διονυσιώτης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Ηλίας Ντάβαρης, ο πρώην δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Κυριάκος Μανωλάκος, κ.α.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ‘’ΒΕΡΓΙΝΑ’’ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Θεσσαλονίκης
Χορηγός της εκδήλωσης το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ‘’ΛΥΚΟΣ’’