Κυριακή, 6 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ζέττα Μακρή: Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος – Φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή της ΝΔ.
Ερντογάν: Περιμένω τα F-35 από τον Τραμπ – Χωρίς νόημα οι ελληνικές ανησυχίες
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κ. Ζαχαριάδης -Τον Στ. Καλπάκη πρότεινε ο Φάμελλος για γραμματέα.
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση γνώριζε την παθογένεια του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αντιμετώπισε -Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό
Τσουκαλάς:Με το νέο εργασιακό ν/σ οι εργαζόμενοι στο μέλλον θα πάρουν συντάξεις-ψίχουλα
Η ώρα της κρίσης: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Τσακαίους, Κάρυστο, Μεσοχώρια και Λιμνιώνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα
TisimΒενη: Η παράσταση “Εκείνος και Εκείνος”στη Θεσσαλονίκη
Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν
Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό της Κίνας 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατομμύρια παιδιά θύματα trafficking-Επτά χρόνια ο μέσος όρος ζωής των θυμάτων

6 έτη ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο από 127 χώρες του κόσμου πέφτουν θύματα του trafficking με σκοπό την εξώθησή τους στην πορνεία ή την μαύρη εργασία σε 137 χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία αμερικανικών μη κυβερνητικών πηγών η ηλικία των θυμάτων κυμαίνεται μεταξύ 11 και 14 ετών, ενώ ο μέσος όρος ζωής των θυμάτων του trafficking στις ΗΠΑ είναι 7 έτη, καθώς βρίσκονται νεκρά από επιθέσεις ή χάνουν τη ζωή της από κακοποίηση, HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, υποσιτισμό, υπερβολική δόση ουσιών ή αυτοκτονία.
Το 80% των θυμάτων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες και παιδιά που αγοράστηκαν, πουλήθηκαν και εγκλωβίστηκαν στην βιομηχανία του σεξ.
Παγκοσμίως, το 2015, 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και 5,5 εκατομμύρια παιδιά ήταν θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση ή μαύρη εργασία.

30% of detected victims of #HumanTrafficking are children ??? trafficked for sexual exploitation, forced labour & other forms of exploitation. #SDG8 calls for elimination of child labour in all its forms incl. the worst forms e.g. use of child soldiers. #EndHumanTrafficking pic.twitter.com/h7CM0AhVbB
— UN Office on Drugs & Crime (@UNODC) April 8, 2019

Το United Nations Office on Drugs and Crime το 2012 ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των παιδιών και εφήβων θυμάτων αυξήθηκε σε μία τριετία από 20% σε 27% και ότι σε κάθε τρία παιδιά θύματα τα δύο είναι κορίτσια και το ένα αγόρι. Από ελληνικά στοιχεία προκύπτει ότι στη χώρα μας το ένα από τα τρία άτομα που είναι θύματα σεξουαλικού trafficking είναι παιδί ή εφηβικής ηλικίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 76% των σεξουαλικών συναλλαγών με ανήλικα κορίτσια αρχίζει μέσω του Ίντερνετ και τελικά αυτά τα παιδιά και οι έφηβοι καταλήγουν στο trafficking. Η UNICEF αναφέρει ότι δύο εκατομμύρια παιδιά ετησίως εξαναγκάζονται στην πορνεία.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, ψυχίατρος-σεξολόγος Λουκάς Αθανασιάδης, στο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αθανασιάδης, ανέφερε ότι τα θύματα του, trafficking , με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση προέρχονται από 127 χώρες και προωθούνται σε 137 χώρες.
«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ενδιάμεση χώρα, αλλά χώρα προορισμού. Μιλάμε για τους πρόσφυγες από τον Νότο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρουσίασε φωτογραφίες από προσφυγόπουλα στην Ειδομένη τα οποία είχε συναντήσει ο ίδιος πριν τρία χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν. «Θα έχετε ακούσει και από ιδρύματα στην Ελλάδα ότι μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν παιδιά και έφηβοι και δεν βρέθηκαν. Βεβαίως μπορούμε να υποθέσουμε που κατέληξαν. Το προσφυγικό σήμερα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί εκτός των άλλων τα παιδιά και οι έφηβοι γίνονται θύματα κακοποίησης. Υπάρχουν πολλά ασυνόδευτα παιδιά και συχνά οι «κηδεμόνες» τους είναι προαγωγοί» πρόσθεσε ο κ. Αθανασιάδης. Έκανε ακόμη λόγο για το survival sex (το σεξ για την επιβίωση) όπου παιδιά εξωθούνται στην πορνεία ακόμη και από τους ίδιους τους τους γονείς προκειμένου να επιβιώσουν. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν περιστατικά παιδιών από την Αφρική, κυρίως από τη Νιγηρία, που έχουν δώσει όρκο βουντού να μη μιλήσουν και φοβούνται όταν μιλήσουν η κατάρα θα πέσει στα ίδια και στην οικογένειά τους και ότι θα πεθάνουν. Ο κ.Αθανασιάδης, αναφέρθηκε ακόμη στα lover boys που με διάφορους τρόπους προσεγγίζουν έφηβες τις οποίες είτε εξαπατούν είτε τις παντρεύονται και στη συνέχεια με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής τις προωθούν για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι ότι το trafficking είναι προσοδοφόρο καθώς αυτοί που «πουλούν» παιδιά και εφήβους κερδίζουν πιο πολλά χρήματα από αυτούς που πουλούν όπλα, είναι επίσης δραστηριότητα χαμηλού κινδύνου, τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, οι συλλήψεις λίγες και πιθανώς είναι ανεπαρκείς οι χειρισμοί από τις υπηρεσίες. Οι επιπτώσεις είναι εξαιρετικά σοβαρές για τη σωματική, τη σεξουαλική και την ψυχική υγεία των θυμάτων παιδιών και εφήβων. Από την άλλη η ενημέρωση του κοινού είναι ανεπαρκής, όπως ανεπαρκής είναι και η εκπαίδευση στις υπηρεσίες, τα θύματα στιγματίζονται και υπάρχει ανάγκη για σταθερή ψυχοκοινωνική στήριξη τους.
Οι επιπτώσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης
Αναφερόμενος στην επιπτώσεις της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στην υγεία των παιδιών και εφήβων τόνισε ότι παρουσιάζουν διαταραχές στον ύπνο και τη διατροφή, εμφανίζουν μετατραυματικό στρες, προσβάλλονται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή AIDS, αισθάνονται πόνο στα γεννητικά όργανα και στον πρωκτό και έχουν δυσκολίες στην ούρηση εξαιτίας σεξουαλικών πράξεων. Επίσης μπορεί να κάνουν χρήση ναρκωτικών, να έχουν άγχος, κατάθλιψη, αλλαγές στο συναίσθημα, να αισθάνονται ενοχές και ντροπή. Υπάρχει ακόμη και το δέσιμο με τον προαγωγό. «Το ακόμη πιο τρομερό. Ιδιαίτερα για τα προσφυγόπουλα που είναι ξένα σε μία χώρα και δεν μπορούν να προσαρμοστούν, είναι να έχουν σχέσεις με αυτόν που τα εκμεταλλεύεται γιατί αυτός τους δίνει ένα πιάτο φαγητό. Και σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά όπου τα παιδιά δεν καταθέτουν ή δεν ομολογούν τι έχει γίνει εξαιτίας αυτής της θέσης. Και βεβαίως εγκυμοσύνες και αμβλώσεις, χίλια δυο προβλήματα από τη βία που υφίστανται, αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ακόμη και θάνατοι» πρόσθεσε ο κ. Αθανασιάδης.
Αναγνωρίζοντας τα θύματα
Οι επαγγελματίες υγείας σε ένα νοσοκομείο σε μία κλινική σε ένα ιατρείο, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, μπορούν να αναγνωρίζουν παιδιά και έφηβους που είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Συνήθως είναι παιδιά και έφηβοι που ζουν και κοιμούνται στον ίδιο χώρο όπου εργάζονται, φέρουν σημάδια τραυματισμού, έχουν ιδιαίτερο άγχος, αποφεύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και αποφεύγουν την οπτική επαφή. Καταφεύγουν συχνά στα επείγοντα για τραυματισμούς, αφροδίσια νοσήματα, αμβλώσεις, βρίσκονται στη χώρα παρά τη θέλησή τους, τα έχουν απαγάγει, ή εξαπατήσει οδηγώντας τα έξω από τη χώρα και τους δικούς του ανθρώπους, με υποσχέσεις για ένα εργασιακό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει καλύτερο τρόπο ζωής.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Αθηναίων (video)
Επόμενο άρθρο Πούτιν για S-400: Προτεραιότητα η ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την παράδοση τους στην Τουρκία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζέττα Μακρή: Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος – Φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή της ΝΔ.
8 ώρες ago
Ερντογάν: Περιμένω τα F-35 από τον Τραμπ – Χωρίς νόημα οι ελληνικές ανησυχίες
9 ώρες ago
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κ. Ζαχαριάδης -Τον Στ. Καλπάκη πρότεινε ο Φάμελλος για γραμματέα.
10 ώρες ago
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση γνώριζε την παθογένεια του ΟΠΕΚΕΠΕ και την αντιμετώπισε -Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό
11 ώρες ago
Τσουκαλάς:Με το νέο εργασιακό ν/σ οι εργαζόμενοι στο μέλλον θα πάρουν συντάξεις-ψίχουλα
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

FT: Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ζελένσκι για το πάγωμα παραδόσεων όπλων

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν κατάφερε η Βουλή των Αντιπροσώπων να περάσει το «μεγάλο και ωραίο» νομοσχέδιο του Τραμπ

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Πρωινή συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στο Μαξίμου

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Στις 9 Ιουλίου ορκίζεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?