Εισαγγελική παρέμβαση για τη “μαφία των φυλακών” (video)

[ad_1]

Εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού εξάρθρωσε η αντιτρομοκρατική. Η οργάνωση εμπλέκεται σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων η εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017, η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη και το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο. Παρέμβαση της  εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσε αυτή η σοβαρή υπόθεση. 
Τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης ξερίζωσε η Αντιτρομοκρατική η οποία παρακολουθούσε την δράση των κακοποιών από τις αρχές του χρόνου.
Έτσι και οδηγήθηκαν στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. Η δολοφονία έγινε στις 12 Οκτωβρίου του 2017, στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.
Από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, φέρεται να προκύπτει πως το ίδιο πρόσωπο, έδωσε εντολή για τον φόνο του άλλοτε συνεργού του, Άρμπερ Μπάκο, στις 14 Ιανουαρίου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπάκο ήταν ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου.
O ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου με δύο ακόμη συνεργούς του, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις 3 Νοεμβρίου 2014.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου, το «δεξί χέρι» του Λεκοτσάι, ο Αρπέρ Μπάκο, γάζωσε με Καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο και τραυμάτισε 15 θαμώνες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων με τρομοκρατικές δράσεις, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης-ανακριτής, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας.
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής θα ερευνήσει το σύνολο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα: την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τη δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου- κατηγορούμενου στην ανθρωποκτονία Ζαφειρόπουλου που έγινε μέσα στις φυλακές, τον ύποπτο θάνατο Αλβανού κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός μέσα στις φυλακές (ερευνάται ως αιτία θανάτου η δηλητηρίαση) και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων στο Μικρολίμανο.
Ακόμη, θα περιληφθεί και η υπόθεση εκβίασης με το ποσό των 7.000 ευρώ σε βάρος δικηγόρου Αθηνών, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».
Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιο της προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών της χώρας, παραγγέλλει ότι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου αφορά πρωτίστως τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν κατά καιρούς για μεγάλο διάστημα εκατοντάδες κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων σκληροί κακοποιοί και βαρυποινίτες με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει και η ίδια η εισαγγελέας στην εγκύκλιό της, «να επιτείνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, το οποίο είναι γνωστό ότι μας εκθέτει τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]