Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης Μαδούρο και αντιπολίτευσης

25

[ad_1]

«Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στο Όσλο, μετέδωσε το νορβηγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.
Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.
Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.
Ο Χόρχε Ροντρίγκες βρίσκεται «στο εξωτερικό για μια πολύ σημαντική αποστολή», σχολίασε από την πλευρά του ο Μαδούρο.
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, σύμφωνα με το NRK, το οποίο επισημαίνει ότι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Μαδούρο και του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδο έχουν γίνει στο παρελθόν και στην Κούβα.
Πάντα σύμφωνα με το NRK, οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο καταδίκασε σήμερα την «παραβίαση» της πρεσβείας της χώρας του στην Ουάσινγκτον στην οποία εισήλθαν Αμερικανοί αστυνομικοί για να γνωστοποιήσουν σε Αμερικανούς ακτιβιστές υπέρ της κυβέρνησης Μαδούρο που κάνουν κατάληψη στο κτίριο ότι θα τους διώξουν από εκεί.
«Παραβίασαν τον χώρο της πρεσβείας», διαμαρτυρήθηκε  ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα  και  κατήγγειλε  για μια ακόμη φορά τον  πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως υπεύθυνο γι’αυτήν την σοβαρή παραβίαση, όχι μόνον σε νομική αλλά και σε ηθική βάση, όπως επισήμανε.
Εδώ και έναν μήνα μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών, οι οποίοι πλέον είναι μόνον 4, έχουν κάνει κατάληψη  της πρεσβείας στην Τζορτζτάουν με την έγκριση της κυβέρνησης Μαδούρο.
Η αμερικανική αστυνομία μπήκε στο κτίριο για να γνωστοποιήσει στους ακτιβιστές ότι είναι παράνομη η κατάληψη της πρεσβείας.
Στόχος των ακτιβιστών αυτών είναι να εμποδίσουν την είσοδο εκπροσώπων του αντιπολιτευόμενου και προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας οι ΗΠΑ και άλλες περίπου 50 χώρες
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]