ΕΕΔΥΕ: Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης η 14η Απριλίου

[ad_1]

Από πορείες και συγκεντρώσεις θα χαρακτηριστεί η Κυριακή 14 Απρίλη 2019, που είναι Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΔΥΕ.
Όπως έχει ανακοινώσει: «Για την Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, την Κυριακή 14 Απρίλη 2019 προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις στις περιοχές που υπάρχουν Βάσεις, στρατηγεία, υποδομές: Αθήνα – Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Λάρισα, Άραξος, Σούδα.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν, επίσης, πορείες – συγκεντρώσεις – πικετοφορίες και από άλλες κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης».
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.
Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία».
Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΕΔΥΕ είναι το ακόλουθο:
«Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]