Εγκαίνια μετά μουσικής και περιπάτου στον πεζόδρομο της Αγίου Μηνά (Βίντεο)

59

Με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και τραγούδια από την ορχήστρα του Βαφοπουλειου Πνευματικού Κέντρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πεζόδρομου της Αγίου Μηνά, στη Θεσσαλονίκη.

Η οδός Αγίου Μηνά μετατράπηκε σε πεζόδρομο μετά και τις εργασίες ανάπλασης, που έφεραν στο φως τις γραμμές του παλιού τραμ της πόλης.

«Μια και βρέθηκαν οι γραμμές του τραμ δόθηκε μια αφορμή να γίνει μία φωτογραφική έκθεση στο ΜΙΕΤ, μία έκθεση που δείχνει, που δείχνει πως ήταν όλη αυτή η περιοχή καομη και πριν από την πυρκαγιά, αλλά και πως εξελίχθηκε. Οι αναπλάσεις σε όποια σημεία γίνουν, στην Γούναρη, στα Κάστρα, στη Στρατηγού Καλλάρη έχουν ένα κεντρικό σκεπτικό, να αναδείξουμε ιστορικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης και μέσα από αυτό να αντιλαμβάνεται ο κόσμος πώς ήταν η Θεσσαλονίκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο των εγκαινίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο συλλέκτης Σάκης Καβακοπουλος δώρισε στον κ. Μπουτάρη ένα κουδούνι τραμ, το οποίο αναπαράγει και σήμερα ήχο που ακούγαμε στο τραμ. Ο ίδιος το βρήκε στα σκουπίδια και αποφάσισε να το κάνει δώρο στον δήμαρχο της πόλης.