Δύσκολη νύχτα στην Κεφαλονιά

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά. Η ενίσχυση των ανέμων δυσχαιρένει το έργο τους με αποτέλεσμα η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου να παραμένει εκτός ελέγχου.αποτέλεσμα η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου να παραμένει εκτός ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112 έφτασε στα κινητά των κατοίκων πέντε οικισμών. Πρόκειται για τους οικισμούς Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός και Κάτω Κατελειός Κεφαλληνίας.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει, μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν απόφαση για ετοιμότητα και απομάκρυνση των κατοίκων σε Πάστρα, Κρεμμύδι και Μαρκόπουλο. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και κυρίως βόρειοι, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται στα νότια.

Νωρίτερα, είχε ληφθεί απόφαση για εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι και της Αγίας Ειρήνης, αν και τελικά δεν προέκυψε άμεση απειλή.