Δραματικός ο απολογισμός από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία (video)

[ad_1]

Μια τεράστια καταστροφή, κυρίως για τους κτηνοτρόφους της Πολιτείας Queensland είναι σε εξέλιξη, μετά τις τρομακτικές σε μέγεθος και ύψος βροχής, πλημμύρες που έπληξαν ανηλεώς τα δυτικά της αυστραλιανής Πολιτείας τις προηγούμενες ημέρες.

20 εκατομμύρια εκτάρια (1 εκτάριο=10.000 m^2), όσο σχεδόν η Ταζμανία σε μέγεθος, κάτω από το νερό.
Εκατοντάδες χιλιάδες βοοειδή, πνιγμένα, πολλά από αυτά, ακόμη ετοιμοθάνατα.
Ενώ οι εικόνες που αποκαλύπτουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής άρχισαν να δημοσιοποιούνται μετά την -πιθανά προσωρινή- διακοπή των βροχοπτώσεων, η αυστραλιανή κυβέρνηση, δια του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού Σκoτ Μόρισσον, σπεύδει να διαβεβαιώσει τους πληγέντες πως θα συνδράμει όπως μπορεί για να αναστρέψει τις συνέπειες της καταστροφής.
«Αυτοί οι άνθρωποι, που ακόμη και τώρα βλέπουν τα κοπάδια τους νεκρά ή να πεθαίνουν αυτή την ώρα, θα χρειαστούν κάθε δυνατή βοήθεια», τόνισε ο κ. Μόρισον, ανακοινώνοντας πως το οικονομικό πακέτο βοήθειας είναι 100 εκατ. δολάρια Αυστραλίας και αυτό μόνο για την πρώτη φάση αντιμετώπισης της, εν εξελίξει, κατάστασης.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί φάλαγγες από φορτηγά που μεταφέρουν τροφή, ενώ καύσιμα μεταφέρονται με ελικόπτερα στις φάρμες που έχουν πληγεί.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η τροφοδοσία με τροφή, άμεση ανάγκη. Οι ίδιοι άνθρωποι πριν λίγες εβδομάδες προσπαθούσαν να σώσουν τα κοπάδια τους από την ξηρασία. Τώρα τα είδαν να πνίγονται», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Αυστραλιανή δημόσια ραδιοτηλεόραση ABC ο Τσαρλς Αλντερ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Rural Aid.
Η Πολιτεία του Quennsland «φιλοξενεί» περίπου 11 εκατομμύρια βοοειδή, σχεδόν το ήμισυ του συνόλου ολόκληρης της Αυστραλίας.
Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]