Δραματικές συνθήκες στον καταυλισμό προσφύγων Ρακμπάν

[ad_1]

Το Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε για την ραγδαία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης σε προσφυγικό καταυλισμό στην περιοχή Ρακμπάν.
Πρόκειται για μια άγονη απομακρυσμένη περιοχή στα βορειοανατολικά της Ιορδανίας, κοντά στα κοινά σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.
“Η ανθρωπιστική κατάσταση στο Ρακμπάν έχει επιδεινωθεί δραματικά. Είναι μία ερημική περιοχή στην οποία δεν μπορεί να καλλιεργηθεί τίποτα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαράουα Αουάντ που είναι εκπρόσωπος του προγράμματος WFP στην Συρία.
“Είναι μία από τις χειρότερες καταστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής που έχω δει,” δήλωσε η ίδια στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Την προηγούμενη Τετάρτη, ο ΟΗΕ σε συνεργασία με τον Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο (SARC) οργάνωσαν το μεγαλύτερο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν στείλει ποτέ, στην αναφερόμενη περιοχή.
Το κομβόι αυτό, αποτελούνταν από 130 φορτηγά τα οποία μετέφεραν φορτία με αλεύρι, γεύματα έτοιμα προς κατανάλωση, αλλά και συμπληρώματα διατροφής για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, ρούχα, αλλά και εκπαιδευτικά βοηθήματα, σύμφωνα ανακοίνωση της SARC.
Φωτο αρχείου
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]