Την Τετάρτη (3/5) θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο.Ο 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο, αναμένεται να δηλώσουν αθώοι, ενώ θα υποστηρίξουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.Ήδη οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, εκτός από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός πυγμάχου, ενώ από την ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε ποιο βαθμό, σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες στα Βριλήσσια και στον Γέρακα.

Σὐμφωνα με υψηλόβαθμά στελέχη της ΕΛΑΣ οι δυο συλλήψεις για τη δολοφονία του Καραϊβάζ, είναι μόνο η αρχή και γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να συλλέξουν στοιχεία και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο δηλαδή που έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου.

Τρεις ακόμη ύποπτοι που αναφέρονται στη δικογραφία, ο ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος στις φυλακές, φαίνεται πως μέχρι στιγμής συνθέτουν το παζλ της ομάδας που υπέγραψε και εκτέλεσε τον δημοσιογράφο