Διπλή εισαγγελική έρευνα για την άγρια συμπλοκή στον Κορυδαλλό (video)

[ad_1]

Έρευνα σε βάθος για την αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με έναν νεκρό και αρκετούς τραυματίες διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ζητά αφενός να διερευνηθούν οι συνθήκες του βίαιου επεισοδίου και αφετέρου να διακριβωθεί η νομιμότητα των διαδικασιών μεταγωγής κρατουμένων στο Ψυχιατρείο..

Φως στα αίτια της αιματηρής συμπλοκής στον Κορυδαλλό που στοίχισε την ζωή ενός κρατούμενου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, αναμένεται να ρίξει η διπλή εισαγγελική έρευνα του Αρείου Πάγου. Το επεισόδιο που έγινε κάτω από τα έκπληκτα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων φέρνει πάλι στην επιφάνεια το καθεστώς ανομίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέσα στις φυλακές, κάνουν λόγο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι:
Το θύμα της συμπλοκής είχε προφυλακιστεί για παράνομη οπλοφορία και απόπειρα ληστείας. Φέρει στοχευμένα τραύματα στο λαιμό και στην καρδιά, κάτι που δείχνει ότι αυτοί που του επιτέθηκαν, ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση:
Ο ένας από τους οκτώ τραυματίες χειρουργήθηκε στην κοιλιά και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Πέντε ακόμη παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ δύο επέστρεψαν στην φυλακή. Ανάμεσα στους τραυματίες και ο αρχιφύλακας των φυλακών, με ελαφρύ τραύμα στον καρπό.
Η δράση της μαφίας των φυλακών έχει μπει εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των αρχών. Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ και περιλαμβάνονται στην δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής.
Ο «Κλόντι» και ο «Βάιος»
Στους διαλόγους που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος, ο «διαχειριστής» της μαφίας, ο «Κλόντι», επικοινωνεί με κινητό τηλέφωνο με έναν 40χρονο Ελληνα, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συλληφθεί μετά από ληστεία.
Ο επονομαζόμενος «άρχοντας» των φυλακών αναζητούσε «δάκτυλα» ή «ψήστες», όπως έλεγε τους πληρωμένους δολοφόνους.
Διάλογος
«Βάιος»: Το κορίτσι μου, έδωσα αγώνα να βγάλω την Ελευθερία εκεί πέρα σκοτωθήκαμε, γιατί θα ανοίξετε βεντέτα ξέρετε με ποιον είμαι εγώ, εγώ ξέρετε ποιανού παιδί είμαι, εάν μου κλείσετε το κορίτσι μέσα θα έχετε να κάνετε και με άλλους. Και μου λέει ο μπάτσος, ποιον με τον Μπάκο, όχι με τον Μπάκο του λέω. Με τον πιο μεγάλο του λέω. Ξέρετε ποιανού παιδί είμαι. Εντάξει;
«Κλόντι»: Με ποιον; Με μένα;
«Βάιος»: Ναι. Γιατί;
«Κλόντι»: Και τι είπε;
«Βάιος»: Κάνανε πίσω αυτό του… ανθρωποκτονιών που ήτανε, ο ψηλός. Οχι λέει εντάξει, εντάξει το κορίτσι, δεν θα το πειράξουμε και τη δώσανε τρία παρών το μήνα και μου τη βάλανε στην εγκληματική οργάνωση, ότι ήταν μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η Ελευθερία, τα μ@@@ για να δέσουν το κορίτσι. Κατάλαβες;
Στην ίδια συνομιλία, ο Έλληνας και ο «Κλόντι» συζητούν για τις ενέργειες του Άρμπερ Μπάκο, του επονομαζόμενου Μακελάρη του Μικρολίμανου, ο οποίος εκτελέστηκε κατ’ εντολή του «Κλόντι» στις 14 Ιανουαρίου, μέσα στις φυλακές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ελαφρά τραυματίστηκε ο αρχιφύλακας του καταστήματος. Το συμβάν ερευνάται, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, λέει το υπουργείο.
Μας προβληματίζει το αιματηρό αποτέλεσμα της συμπλοκής αλλά και η έκτασή της. Πάνω από 20 άτομα ενεπλάκησαν. Διενεργείται ευρεία έρευνα και θα αποδοθούν όλες οι ποινικές και οι διοικητικές ευθύνες.
Το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού θα πρέπει επιτέλους να χάσει τα χαρακτηριστικά της φυλακής και να γίνει ένα κανονικό θεραπευτήριο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η βία στις φυλακές καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης
Σχετική είδηση: Νεκρός και τραυματίες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]