Διευθετήθηκαν συντάξεις χηρείας και 120 δόσεις στη συνάντηση Τσίπρα- συνταξιούχων (video)

[ad_1]

Προς επίλυση βαίνουν δυο βασικά αιτήματα των συνταξιούχων, οι συντάξεις χηρείας και οι 120 δόσεις όσον αφορά τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά την συνάντηση των δυόμιση ωρών που είχαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ότι αφορά το θέμα των συντάξεων χηρείας, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι άμεσα θα προωθηθεί ρύθμιση με την οποία:
 καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας,
αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%.
Εποικοδομητική η συζήτηση, δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε από τους συνταξιούχους η κυβερνητική προσπάθεια να σταματήσει ο «κατήφορος» των συντάξεων.
Σε ότι αφορά τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία η ρύθμιση θα ανακουφίσει ιδιαίτερα όσους πληρούν σήμερα τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά δεν μπορούσαν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών.
Η ρύθμιση αυτή θα μπορεί να έχει ευνοϊκές συνέπειες για υποψήφιους συνταξιούχους,  αφού θα μπορέσουν λάβουν αμέσως σύνταξη και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σε βάθος δεκαετίας, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.
Σε αυτούς που οφείλουν θα γίνει κούρεμα και η χαμηλότερη δόση θα είναι 50 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.
Σε ό,τι αφορά το δώρο του Πάσχα και τα επιδόματα, η ‘Εφη Αχτσιόγλου είπε ότι θα εξεταστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφερόμενη στον προϋπολογισμό του 2020, καθώς για το 2019 ο δημοσιονομικός χώρος έχει κατανεμηθεί.
Θέσαμε το δώρο του Πάσχα, ο πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν θέλει να βγει προεκλογικά να δώσει κάποιο επίδομα, πρόσθεσε ο Δήμος Κουπούρης.
620.000 συνταξιούχοι από 1/1/19 είδαν αυξήσεις στις συντάξεις , οι οποίες θα συνεχιστούν για την επόμενη πενταετία, τόνισε η υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει δημόσιος ασφαλιστικός φορέας που είναι πλεονασματικός για τρία συνεχόμενα έτη.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Γιάννης Φασουλάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]