Διεκδίκηση επιδομάτων προϋπηρεσίας: Επιδικάστηκαν ποσά ως 17.000 ευρώ (video)

17

[ad_1]

Ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση τριετιών, πολυετιών και ωριμάνσεων που είχαν παγώσει τον Φεβρουάριο του 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων. Με πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις τους, τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Αμαρουσίου επιδίκασαν ποσά από 4.000 έως και 17.000 Ευρώ, σε εργαζομένους που διεκδίκησαν επιδόματα προϋπηρεσίας.

Τριετίες, πολυετίες, ωριμάνσεις: Όλα τα επιδόματα που συνδέονται με την συμπλήρωση συγκεκριμένου χρόνου προϋπηρεσίας πάγωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 με πράξη υπουργικού συμβουλίου.
Μπορεί οι υποθέσεις να μην έχουν τελεσιδικήσει, ωστόσο νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για νέο κύμα διεκδικήσεων από τους εργαζόμενους.
«Το Ειρηνοδικείο Αθήνας είπε ξεκάθαρα ότι οι σχετικές διατάξεις συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν τα επιδόματα πτριετίας τα οποία δεν συνδέονται αποκλειστικά με την προϋπηρεσία, πρέπει να καταβάλλονται και όποιος εργοδότης δεν το κάνει αντιβαίνει στο νόμο, τόνισε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρώτη Είδηση».
Την ίδια ώρα μπήκαν στην κατάψυξη και οι αυξήσεις που προβλέπονταν από συλλογικές συμβάσεις και κανονισμούς προσωπικού οι οποίες ωστόσο «κούμπωναν» και με άλλες προϋποθέσεις εκτός από την προϋπηρεσία. ‘Οπως είναι η αξιολόγηση των εργαζομένων και η έλλειψη πειθαρχικών ποινών.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]