Κυριακή, 7 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σε ασφυξία το οδικό δίκτυο της χώρας – Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα – Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
Δώρο Χριστουγέννων: Έως τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Πώς υπολογίζεται
Θεσσαλονίκη: Έφτασαν στα πράσινα φανάρια οι αγρότες
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ανέβασε ταχύτητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο του έτους
Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά στο δημαρχείο λόγω ισχυρών ανέμων
Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής καταδίκη των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της εκφράζει η διεθνής κοινότητα για τις επιθέσεις εναντίον των δύο τεμένων στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.
«Αυτή η πράξη παράλογης βίας εναντίον αθώων στον χώρο προσευχής τους δεν μπορεί να είναι περισσότερο αντίθετη στις αξίες και στην κουλτούρα ειρήνης και ενότητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμερίζεται με τη Νέα Ζηλανδία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ανακοίνωσή του.
«Καταδικάζω κατηγορηματικά την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον μουσουλμάνων που προσεύχονταν στη Νέα Ζηλανδία και καταριέμαι αυτούς που την διέπραξαν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter. Πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή είναι «ένα νέο παράδειγμα της αύξησης του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας».
«Με αυτή την επίθεση, η εχθρότητα εναντίον του ισλάμ (…) ξεπέρασε τα όρια της ατομικής παρενόχλησης για να φθάσει στο επίπεδο ενός μαζικού φονικού», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το όραμα του φονιά (…) κερδίζει έδαφος στη Δύση σαν καρκίνος».
«Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στο πλευρό της φίλης και εταίρου μας Νέας Ζηλανδίας για την υπεράσπιση των ανοικτών κοινωνιών μας και των αξιών που μοιραζόμαστε», έγραψε στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ κάλεσε σε μάχη εναντίον «όλων των μορφών εξτρεμισμού» μετά την επίθεση αυτή, για την οποία είπε πως θύμισε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2011 από τον εξτρεμιστή Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
«Είναι προφανώς εξαιρετικά θλιβερό. Φέρνει στο νου οδυνηρές μνήμες από τη δική μας εμπειρία της 22ας Ιουλίου, της πιο δύσκολης στιγμής της μεταπολεμικής Νορβηγίας», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.
Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είχε σκοτώσει 77 ανθρώπους πυροδοτώντας μια βόμβα στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια ανοίγοντας πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.
«Ελπίζω πως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σ’ αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν όπως τους πρέπει», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Μια επίθεση εναντίον ειρηνικών προσώπων συγκεντρωμένων για να προσευχηθούν σοκάρει με την ωμότητα και τον κυνισμό της», πρόσθεσε.
«Όλες οι σκέψεις μας για τα θύματα των φρικτών εγκλημάτων εναντίον των τεμενών του Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία και για τους συγγενείς τους. Η Γαλλία ορθώνει το ανάστημά της εναντίον κάθε μορφής εξτρεμισμού και δρα με τους εταίρους της εναντίον της τρομοκρατίας στον κόσμο», αντέδρασε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Συμμερίζομαι το πένθος των Νεοζηλανδών για τους συμπολίτες τους που δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκαν από ρατσιστικό μίσος ενώ προσεύχονταν ειρηνικά στα τζαμιά τους», αναφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε μήνυμά της στο Twitter που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπό της.
«Στο όνομα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους Νεοζηλανδούς μετά την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς. Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σ’ αυτούς που επλήγησαν απ’ αυτή την ειδεχθή πράξη βίας», ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε μήνυμα στο Twitter που εστάλη από την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτού του τύπου τις βίαιες ενέργειες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο. «Η κυβέρνηση της Ινδονησίας και εγώ ο ίδιος διαβιβάζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στα θύματα.
«Ελπίζω πως η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα συλλάβει αυτούς τους τρομοκράτες και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο από την άποψη του δικαίου. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει πως οι Μαλαισιανοί που βρίσκονται εκεί είναι ασφαλείς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν στα θύματα και τις οικογένειες αυτής της επίθεσης», αναφέρει ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχαμάντ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ζηλανδία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το στόχο για το πρώτο δίμηνο (video)
Επόμενο άρθρο Στην Αθήνα ο Ν. Ντιμιτρόφ για επιστημονικό συνέδριο-Συνάντηση με Ν. Βούτση (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ασφυξία το οδικό δίκτυο της χώρας – Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
11 ώρες πριν
Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα – Ανοιχτή η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
11 ώρες πριν
Η Θεσσαλονίκη θα έχει ξανά μετρό – Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η λεωφορειακή γραμμή Μ1
1 ημέρα πριν
TisimΒενη : Η Καίτη Γαρμπή για το νέο της βιβλίο
1 ημέρα πριν
Ελληνική οικονομία: Μηνύματα επιβράβευσης της ανοδικής πορείας από Λονδίνο και Βρυξέλλες
2 ημέρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: Η Ρωσία θα καταλάβει το Ντονμπάς στρατιωτικά ή με άλλο τρόπο

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες συνομιλίες Αμερικανών και Ουκρανών στη Φλόριντα

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό: Ακυρώθηκε η συνάντηση Γουίτκοφ, Κούσνερ και Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?