Διαψεύδει η υπ. Πολιτισμού τα περί μεταφοράς του “Δρομέα” στα Σκόπια

[ad_1]

Διαψεύδει κατηγορηματικά με γραπτή δήλωσή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά ότι πρότεινε την ανταλλαγή του εμβληματικού δρομέα με γλυπτό των Σκοπίων.
«Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του «Δρομέα», είναι κάτι χωρίς βάση. `Αλλωστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Βαρώτσο, συζητήθηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».
Από την πλευρά του ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» δηλώνει εμβρόντητος με τη διάψευση που έκανε η υπουργός Πολιτισμού και επιμένει ότι υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση να μεταφερθεί το έργο του από το κέντρο της Αθήνας σε κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Ωστόσο, δήλωσε ότι η ανταλλαγή που προτάθηκε δεν θα γίνει.
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σχολίασε το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί:
«Ξεπερνά κάθε όριο φαντασία η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει τον δρομέα με ένα σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας. Μεταξύ του κ.Βαρώτσου και ενός υπουργού της κυβέρνησης δεν έχουμε δίλημμα για τον ποιον θα πιστέψουμε», τόνισε.
Μιλώντας στο κανάλι στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN BEYOND ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, έκανε λόγο για «αρνητικό παράγωγο της συμφωνίας των Πρεσπών» και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του πως «η συμφωνία αυτή μπορεί να ακυρωθεί».
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα φύγει ο Δρομέας από την Αθήνα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]