Διαδηλώσεις στην Αλγερία κατά της υποψηφιότητας Μπουτεφλίκα

[ad_1]

Κύμα  ταραχών και διαδηλώσεων ξεσήκωσε στην Αλγερία, η για πέμπτη θητεία στην προεδρία της χώρας, υποψηφιότητα του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα στις εκλογές της 18ης Απριλίου.
Αντιμέτωπος με αμφισβήτηση χωρίς προηγούμενο αφότου αναδείχθηκε αρχηγός του Κράτους πριν από είκοσι χρόνια, ο Μπουτεφλίκα, 82 ετών, δεσμεύθηκε το βράδυ της Κυριακής πως εάν επανεκλεγεί, θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και δεν θα ολοκληρώσει την 5η θητεία του, αλλά θα οργανώσει νέες, πρόωρες προεδρικές εκλογές, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.
Κυρίως οι νέοι είναι αυτοί που θέλουν μια αλλαγή στη προεδρία της χώρας  καθώς ο υπερήλικας υποψήφιος περιστοιχίζεται από μια ομάδα στελεχών που στην ουσία ασκούν την διοίκηση στην Αλγερία.
Στην Μπιζάγια, στην Καβυλία, πολλές εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα της νομαρχίας κραυγάζοντας «θέλετε πόλεμο; Άρχισε!», είπαν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μεγάλες νυχτερινές διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές ακόμη πόλεις της Αλγερίας, ανάμεσά τους στη Ζίζελ (250 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου), στην Μπουφαρίκ (25 χλμ. νότια), στην Μπούιρα και στην Γκέλμα (82 και 350 χλμ. νοτιοανατολικά αντίστοιχα).
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]