Δευτέρα, 15 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ασταθής ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχοπτώσεις – Η πρόγνωση για κάθε περιοχή
Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
Κρήτη – ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 από τους 16 για το σκάνδαλο επιδοτήσεων
Έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης
Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή
Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο
Φοινικούντα: Από μάρτυρας κατηγορούμενος ο ανιψιός του δολοφονημένου επιχειρηματία – Ποιοι απασχολούν τις έρευνες
Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη Βερολίνου: «Λευκός καπνός» για τη Λιβύη

6 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διάσκεψη του Βερολίνου: Πολιτική λύση, με κατάπαυση του πυρός και τήρηση του εμπάργκο όπλων αποφάσισαν οι ξένοι ηγέτες για τη Λιβύη. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.
Διάσκεψη του Βερολίνου: Να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου στη Λιβύη, να εφαρμόσουν αυστηρότερα το εμπάργκο όπλων και να κηρυχθεί εκεχειρία, δεσμεύτηκαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την ειρήνευση στη βορειοαφρικανική χώρα που πλήττεται από δεκαετή εμφύλιο. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να συγκροτήσουν μια πολυμερή επιτροπή για να συνεχίσει τον συντονισμό των δράσεων στη Λιβύη, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης. Υπήρξε μάλιστα και μια δήλωση με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, «θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου». Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής δεσμεύθηκαν επίσης να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης. Οι ξένοι ηγέτες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στη Λιβύη απειλεί την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και πως η χώρα έχει γίνει «γόνιμο έδαφος για ένοπλες και τρομοκρατικές ομάδες».

«Πιστεύουμε σε πολιτική λύση και όχι σε στρατιωτικές συγκρούσεις», ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μαας, σημειώνοντας ότι «το βασικό ζητούμενο είναι η κατάπαυση του πυρός». Εξήγησε, δε, ότι το πώς αυτή θα διατηρηθεί, εφόσον επιτευχθεί, θα είναι αντικείμενο μελλοντικών διαδικασιών. Η κυρία Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να υποστηριχθεί η εκεχειρία στην Λιβύη. Σύμφωνα με την ίδια, στο πλαίσιο της επιτήρησης της συμφωνίας θα δημιουργηθεί μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπροσώπους όλων όσοι έλαβαν μέρος στη διάσκεψη του Βερολίνου – άρα και η Τουρκία. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για την οριστική εκεχειρία, πρόσθεσε η ίδια. «Μπορούμε να πούμε ότι όλοι συμφώνησαν ότι θέλουμε να σεβαστούμε το εμπάργκο όπλων», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση της Λιβύης και ότι κάτι τέτοιο απλώς θα επιδείνωνε την ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα. Η καγκελάριος μίλησε ακόμη για μια νέα πολιτική προσπάθεια και για μια ώθηση στην στήριξη των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών. «Το εμπάργκο όπλων πρέπει να γίνει σεβαστό, θα παρακολουθείται πιο στενά από το παρελθόν. Θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η συμφωνία από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε μεταξύ άλλων η Μέρκελ. «Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί το εμπάργκο όπλων ώστε να κρατηθεί η εκεχειρία. Γνωρίζουμε ότι δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Λιβύης», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας ως «σημαντικό» το γεγονός ότι στη διαδικασία μετείχαν τόσο ο Φαγέζ αλ Φάρατζ, όσο και ο Χαλίφα Χαφτάρ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Βερολίνο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Ομάδα ατόμων ξυλοκόπησαν άγρια ξένο ανταποκριτή
Επόμενο άρθρο Λιβύη: Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τα αποτελέσματα της διάσκεψης του Βερολίνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασταθής ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχοπτώσεις – Η πρόγνωση για κάθε περιοχή
15 λεπτά πριν
Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
49 λεπτά πριν
Κρήτη – ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 από τους 16 για το σκάνδαλο επιδοτήσεων
1 ώρα πριν
Έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης
2 ώρες πριν
Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?