Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκδήλωση στο βελλιδειο συνεδριακό κέντρο της ένωσης αποστράτων αξιωματικών για την καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπων. : «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η σημερινή κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Το πρώτο που μπορεί να κάνει είναι δημοψήφισμα. Εμείς θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση διότι διαθέτουμε και τα εργαλεία και τα νομικά επιχειρήματα για να καταδείξουμε ότι αυτή η Συμφωνία είναι άκυρη και σε κάθε περίπτωση δεν έχει ούτε είχε ποτέ την αποδοχή του ελληνικού λαού. Με την προκήρυξη δημοψηφίσματος μπορεί να καταγραφεί η αντίθεση του ελληνικού λαού σε αυτή την αντισυνταγματική και προδοτική συμφωνία» σχολίασε χαρακτηριστικά.
Έλλειψη δημοκρατίας, υποτέλεια και ξεπούλημα της πατρίδας καταλογίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ.Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντά σε όσα ρώτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Άμυνας, τον οποίο κάλεσαν να πάρει θέση για την εκδήλωση.

«Τόση …δημοκρατία και τόση …αριστερά, που θέλει να λογοκρίνει την θεσμική αμφισβήτηση της αντισυνταγματικής και εθνικά ζημιογόνου «συμφωνίας». Που θέλει μάλιστα να μείνει ακλόνητη η Συμφωνία την ώρα που παραβιάζεται ασύστολα από την γείτονα…. Που διαμαρτύρεται γιατί η εκδήλωση είναι… «ανοιχτή στο κοινό». Και, το χειρότερο: που σπεύδει να ρωτήσει δημόσια, όχι για να απαντήσει ο Υπουργός, αλλά για να ακούσει (και να τον μαλώσει) η Κυβέρνηση των ΗΠΑ… Τόση υποτέλεια!» τονίζει.
Βασικός σκοπός της ημερίδας είναι η εξέταση όλων των εξελίξεων, αλλά και του ιδίου του κειμένου αυτής της συμφωνίας υπό την οπτική της δραστικής μεταβολής ή και ακύρωσής της από την ελληνική πλευρά.

Διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μέχρι τώρα παραβιάσεις της, στη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία, στα γεγονότα πριν και μετά τη συμφωνία, ανελυσαν τα πολιτικά αίτια της συμφωνίας και τις διεθνείς ισορροπίες .
Ο Δημήτρης Γαρούφας, διακεκριμένος νομικός, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αρθρογράφος της «δημοκρατίας», θα αναφερθεί στα «πριν» και τα «μετά» της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Γεώργιος Τάτσιος, ο οποίος συμμετείχε ως διοργανωτής στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας και συνεχίζει να αγωνίζεται με πάθος για τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, θα αποκαλύψει άγνωστα στο ευρύ κοινό στοιχεία για τη δράση των αυτονομιστών στη Μακεδονία.

Ο δρ Ιωάννης Αμπατζόγλου, επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής
στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), αγωνιστής των εθνικών θεμάτων και ιδρυτής της Επιτροπής Ελληνισμού, παρουσίασε τις βασικές παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπιανών, αλλά θα μιλήσει και για το μέλλον της συμφωνίας.

Ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας του πανεπιστήμιου Νέαπολις της Πάφου, και διδάσκων διεθνείς σχέσεις στο New York College, ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός)
και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας), θα εξετάσει τα πολιτικά αίτια της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις διεθνείς ισορροπίες, ενώ ο δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, διεθνολόγος, μόνιμος λέκτορας Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μιλησε για τις νομικές και πολιτικές δυνατότητες καταγγελίας ή αναθεώρησης της Συμφωνίας των Πρεσπων.
Ο λαός της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας με την ενεργό συμμετοχή του στην ημερίδα έδειξε ακόμη μια φορά ότι δεν ξεχνά τα εθνικά μας δίκαια.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Στέργιος Καλόγηρος.
Δείτε την εκδήλωση :