Δηλώσεις Αυγενάκη περί εκλογικής νοθείας – Σκληρή απάντηση Χαρίτση στον γραμματέα της ΝΔ (video)

[ad_1]

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για πιθανότητες παρεμβάσεων στην καταμέτρηση των ψήφων, το βράδυ των εκλογών. Σε αυστηρούς τόνους ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να αποδοκιμάσει τον γραμματέα του. Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε και η Κουμουνδούρου.
«Δηλώσεις όπως οι σημερινές του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.
Ο κ. Αυγενάκης επανήλθε καλώντας πολίτες και στελέχη της ΝΔ σε εγρήγορση.
«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Αυγενάκης.
«Ο κ. Αυγενάκης, προλειαίνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης», απάντησε σε υψηλούς τόνους η Κουμουνδούρου .
«Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ1Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]