Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, ισχυρίστηκε η Τ. Μοροπούλου – Την αποπομπή της ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο, ισχυρίστηκε η Τ. Μωροπούλου – Την αποπομπή της ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετά από την αποκάλυψη ότι η υποψήφια βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνια Μοροπούλου, εισέπραττε επί επτά χρόνια παρανόμως τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της. Η ίδια η βουλευτής δεν αρνήθηκε την πράξη, ωστόσο ισχυρίστηκε άγνοια του νόμου, υποστήριξε πως δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και επέρριψε την ευθύνη στον ασφαλιστικό της φορέα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento ανέφερε πως το συνολικό ποσό που καλείται τώρα να επιστρέψει η Τ. Μοροπούλου ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ, με την υποψήφια βουλευτή να έχει κινηθεί δικαστικά.

«Η αποκάλυψη ότι η κα Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».