Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Οι πρώτες δηλώσεις

Δείτε ζωντανά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τις τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.
Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που σχεδίαζε από καιρό για να σηματοδοτήσει την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αποτυπώνεται στη σύνθεση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου που σχημάτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νέα κυβέρνηση που απαρτίζεται από 51 μέλη αποτελεί έναν συνδυασμό από έμπειρα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως σε επίπεδο υπουργών, και από νέα πρόσωπα που προέρχονται από την αγορά, τις επιχειρήσεις και την κοινωνίας και κλήθηκαν να καλύψουν τις περισσότερες θέσεις υφυπουργών με κριτήριο την τεχνοκρατική τους επάρκεια.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι στην επιλογή της κυβερνητικής σύνθεσης το βασικό κριτήριο ήταν να βρεθεί «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Με στόχο να υπάρξουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα από την ταχύτατη εφαρμογή του Κυβερνητικού Προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου γνωρίζουν εκ των προτέρων τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί –γι΄ αυτό και σε κάθε υφυπουργό έγινε γνωστός ο τομέας ευθύνης του, ώστε να μην ανακύψουν ζητήματα αλληλεπικαλύψεων-, ενώ στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ορίστηκε για την Τετάρτη, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες που απαιτείται να προωθήσουν

Ζωντανά η ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019